Ege 2020’ye hazır

2020’ye hazır

12.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü’nde inşaatın yüzde 90’ı tamamlandı. İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, “Dev yatırımda beş hastane bir arada olacak” dedi.

2020’ye hazır

Cumhuriyet tarihi boyunca kente yapılan en büyük sağlık yatırımı olan İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü’nde, kaba inşaatın yüzde 90’ı tamamlandı, fiziki gerçekleşme ise yüzde 40 seviyesine ulaştı.

Haberin Devamı

Kamu-özel ortak girişimiyle 720 milyon eoruya mal olacak projede, 347 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitesi, 51 ameliyathane ve 414 poliklinik bulunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “hayalim” dediği dev yatırımdaki çalışmaların planlandığından hızlı devam ettiğini belirten İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnu, “Fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinin kaba inşaatı tamamlandı. Ana blokta çalışmaların 2 ayda tamamlanması planlanıyor. 5 hastaneyi barındıran ana binanın içinde kadın doğum ve çocuk, onkoloji, kardiyovasküler cerrahi hastanelerinin yanı sıra tüp bebek, yanık ve kemik iliği nakil merkezleri bulunacak. 2020 yılında hizmete açılacak dev yatırım sağlık turizmine de katkı koyacak. Günde ortalama 71 bin hasta faydalanacak” diye konuştu.