Ege 22 firma, Organik Tekstil Fuarı’nda

22 firma, Organik Tekstil Fuarı’nda

15.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ege Giyim Sanayicileri Derneği ve Textile Exchange organizasyonunda gerçekleştirilen “Organik Moda Fuarı ve Sürdürülebilir Tekstil Semineri” Grand Efes Swiss Otel’de açıldı.

22 firma, Organik Tekstil Fuarı’nda

Türk organik hazır giyimcilerini Danimarka, İspanya, Almanya, Polonya, Belçika, Ürdün, Panama, İngiltere ve Hollanda’dan 22 ithalatçı firma ile buluşturan seminerin açılışını, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptı. İzmir’de organik üretimin gelişmesinden kendisini sorumlu tuttuğu için özellikle bu seminerin açılışına katılmak istediğini belirten Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi: “İzmir, pamuk üretimi başta olmak üzere tarım ürünlerinin üretiminde dünyanın en verimli ovalarına sahip kentlerden biri. Bu organizasyonun organik tekstile önemli katkılar koyacağına inanıyorum” dedi. Fuar, yarın sona erecek.

Girişimciye önce eğitim sonra kredi
KOSGEB ile Buca Belediyesi tarafından yürütülecek “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” protokolü, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı tarafından imzalandı. Buca’da yürütülecek eğitimlerde 60 girişimci seçilecek ve verilecek eğitimden sonra iş kuranlara hibe ve faizsiz kredi sağlanacak. Belediye Başkanı Ercan Tatı, 60 girişimcinin eğitiminin belediye desteğiyle yapılacağını söyledi.