Ege 3.5 MİLYON konuta temiz enerji yolda

3.5 MİLYON konuta temiz enerji yolda

30.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Denizli’nin Kaklık Beldesi’ndeki 500 milyon Euro yatırımla RWE & TURCAS tarafından yaptırılan Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali’nin inşaatı tamamlanmak üzere.

3.5 MİLYON  konuta temiz  enerji yolda

Yüzde 90’ı tamamlanan 775 MW kapasiteli santral, bu yıl sonunda elektrik üretimine başlayacak ve Türkiye’nin toplam elektrik üretimine yüzde 2 katkı sağlayacak.

Haberin Devamı


Yüzde 90’ı tamamlandı
RWE&TURCAS Güney Elektrik Üretim A.Ş Genel Müdürü Hermann-Joef Thieltges, santralin 3.5 milyon meskenin elektriğini karşılayacağını belirterek, “Yüzde 56,6 verimlilikle hizmet verecek olan santral, aynı zamanda Türkiye’deki en çağdaş ve çevre dostu tesislerden biri olma hedefiyle kuruluyor. Türbin de dahil olmak üzere tüm binalarla, santral inşaatının yüzde 90’ı tamamlandı” dedi.

‘Bal’ın lezzeti koruma altında

Baıl firmalarının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hileli ve karışım üretim yaptıkları gerekçesiyle teşhir edilmesi sonrası 27 Temmuz 2012’de “Bal Tebliği” yayınladı. “Balın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, depolanması ve piyasaya arz edilmesi aşamalarında taşıması gereken özelliklerini belirleme” amacı taşıyan tebliğin bal arısı tarafından üretilen balı kapsadığı belirtildi.

Üretici karara sevindi
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Bahri Yılmaz, sahtekarlarla dürüst üreticiyi ayırdedecek tebliğin çıkmasına sevindiklerini vurguladı. Bahri Yılmaz, tebliğdeki çok değişikliği birlik olarak kendilerinin önerdiğini söyledi. n Burcu TANER