Ege 3 milyon ünite kan aranıyor

3 milyon ünite kan aranıyor

07.11.2018 - 23:25 | Son Güncellenme:

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, İzmir’de katıldığı bir söyleşide, “İnsanlara destek vermek için çalışıyoruz” dedi

3 milyon ünite kan aranıyor

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde (İKÇÜ) Kızılay Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen Kızılay ve İnsani Yardım temalı söyleşide konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Söyleşide konuşan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, “Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi ile Kızılay yetkilileri koordinasyonunda, talep eden tüm ihtiyaç sahibi İKÇÜ öğrencilerine ücretsiz giyim eşyası veriliyor. Ayrıca üniversitemizdeki ayda bir yürütülen kan bağışı kampanyaları da düzenli olarak yapılıyor. Kızılay bizim her şeyimiz” dedi.

Hedef, 30 milyon

Kızılay olarak 150. yıllarını kutladıklarını kaydeden Genel Başkan Kınık da, “Geçen sene 18 milyon 650 bin kişiye yardımda bulunduk. Bu sene 30 milyonun üzerine çıkmaya çalışıyoruz. Bizim vazifemiz, insan hayatını kurtarmak. Türkiye 2017 yılında dünyanın en fazla insani yardım yapan ülkesi oldu. 8.6 milyar dolarla kendi vatandaşına değil, başka insanlara yapmış olduğu yardımla bunu başardı” dedi.

Haberin Devamı

Kınık, “Kızılay afetlerde olağanüstü durumlarda insanlara destek vermek için çalışıyor. Her yıl yaklaşık 3 milyon ünite kana ve bu kanı bağışlayacak gönüllülere ihtiyacımız var” dedi.