Ege 3. sıradaki İzenerji ihaleden galip çıktı

3. sıradaki İzenerji ihaleden galip çıktı

20.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehi’in 200 kişilik makam şoförü alımı için açtığı ihaleyi, 5 teklif içinden en düşük 3. fiyatı veren belediye şirketi kazandı. Komisyon tercihini deniyimden yana kullandı

3. sıradaki İzenerji ihaleden galip çıktı

Belediye otobüslerini kullanan şoförleri ilgilendiren ihaleye İZELMAN dışında Deniz Feneri Davası’nda yargılanan Beyaz Holding’in ortağı olduğu Etkin-İdeal Ortak Girişimi’nin girip verdiği teklifle avantajlı duruma gelmesi ile derinleşen kriz sürerken ilk müjdeli haber İZENERJİ’den geldi. Büyükşehir Belediyesi İdari İşler Müdürlüğü’nün yaptığı 200 kişilik makam şoförü ve idari işler şoförü ihalesi belediye lehine sonuçlandı. İhale komisyonu, beş teklif içinde en düşük üçüncü teklifi vererek kendisini zor durumda bırakan belediye şirketi İZENERJİ’ye ihaleyi resmen verdi.

Haberin Devamı

Bedeli 5 milyon lira
Büyükşehir’in yaptığı ihaleye en yüksek teklifi 5 milyon 640 bin 60 TL ile Doğan Limited Şirketi verirken Rem Anosis de 5 milyon 274 bin 964 TL teklif vermişti. Ulubey Nakliyat İZENERJİ ile aynı rakamı vererek 5 milyon 273 bin 808 TL teklif sunmuştu.

Değerlendirmede yüksek teklif verenler ‘yüksek fiyat sorgulaması’ düşük fiyatlı teklifler ise ‘düşük teklif sorgulaması’ yöntemiyle elendi. Aynı teklifi veren Ulubey de ‘deneyimi’ yeterli gelmediği, İZENERJİ’nin daha deneyimli olduğu gerekçesiyle devre dışı bırakıldı.

EYLEMLER SÜRÜYOR

Önümüzdeki günlerde büyük sorunların yaşanması beklenen 3 bin 317 kişilik şoför ve teknik personel ihalesinin de incelemesi halen sürüyor. 194 milyon muhammen bedelin belirlendiği ihaleye İZELMAN 195 milyon TL, Etkin-İdeal Ortak Girişimi de 188 milyon TL teklif vermişti. İhaleye dışarıdan firmanın katılmasına tepki gösteren sendikalar yürüyüş gerçekleştirmişti.