Ege 30 milyon liralık destek

30 milyon liralık destek

14.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

30 milyon liralık destek

İzmir ekonomisine verdiği katkılara bir yenisini ekleyen İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) 30 milyon lira değerinde iki yeni mali destek programı açıkladı. ‘Özel Sektörün Kurumsal Kapasitesinin ve Rekabet Edebilirliğinin Güçlendirilmesi’ ve ‘Küçük Menderes Havzası Sürdürülebilir Kalkınma’ başlıklarında açılan mali destek programları için 6 Eylül 2019 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Mali kaynak ile 2014-2023 İzmir Bölge Planı’nın güçlü toplum, güçlü ekonomi ve yüksek yaşam kalitesi hedeflerine ulaşılmasına yönelik çalışmalara katkı sağlaması amaçlandı.

Haberin Devamı

Sektörel uzmanlaşma

15 milyon lira bütçeli Özel Sektörün Kurumsal Kapasitesinin ve Rekabet Edebilirliğinin Güçlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında, arayüz kuruluşlar aracılığıyla, İzmir’de faaliyet gösteren firmaların kurumsal ve teknolojik dönüşüm, kaynak verimliliği ve çevre performansı, küresel tedarik zincirine dahil olma alanlarında geliştirilmesi ve ortak kullanıma yönelik altyapıların oluşturulmasıyla sektörel uzmanlaşmanın desteklenmesi hedefleniyor. Programa kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, özel sektöre yönelik faaliyet gösteren dernekler ve vakıflar ile OSBler, serbest bölgeler ve teknoloji geliştirme bölgelerinin yönetici-işletici şirketleri başvurabilecek.

Sürdürülebilirlik

Haberin Devamı

Bütçesi 15 milyon lira olarak belirlenen Küçük Menderes Havzası Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında da bölgede yer alan Bayındır, Beydağ, Kiraz, Menderes, Ödemiş, Selçuk, Tire ve Torbalı ilçelerinde; beşeri ve doğal kaynaklar ile tarımsal ve ekonomik faaliyetlerin sürdürülebilirlik odağında geliştirilmesi desteklenecek. Programa kamu kurumları, belediyeler, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, dernekler ve vakıflar, kooperatifler ve birlikler ile OSBler ve teknoloji geliştirme bölgelerinin yönetici şirketleri başvurabilecek.