Ege 30 milyonluk pazara adım atıldı

30 milyonluk pazara adım atıldı

01.08.2018 - 23:06 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi’nde bir grup bilim insanı geliştirdikleri ilaç taşıyıcı sistemle, kolesterol ve trigliserid oranını, çok daha az etkin maddeyle düşürmeyi başardı.

30 milyonluk pazara adım atıldı

Ege Üniversitesi’nde bir grup bilim insanı geliştirdikleri ilaç taşıyıcı sistemle, kolesterol ve trigliserid oranını, çok daha az etkin maddeyle düşürmeyi başardı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Karasulu ve ekibini tebrik etti. Türkiye’de bir ilke imza attıklarını belirtip geliştirilen sistemin ülke ekonomisine kazandırılması için yatırımcılara da çağrı yaptı, “Hocalarımız Ege Üniversitesi adına patentini almak için girişimlerini sürdürüyor” diye konuştu.
Projenin Eczacılık Fakültesi ile EÜ İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma- Uygulama Merkezi (ARGEFAR) tarafından ortaklaşa yürütüldüğünü dile getiren Proje Lideri Prof. Dr. Karasulu ise, “Klasik ilaçlar ağız yoluyla alındığında vücut içinde dağılıp emilirler. Çoğu zaman tedavi için istenen etkiyi göstermez. Bizim geliştirdiğimiz ilaç taşıyıcı sistem; etkin maddenin daha düşük dozda hızla emilimini sağlıyor. Türkiye patentini almak üzereyiz. Avrupa patent başvurumuz söz konusu bununla ilgili ülke seçimlerimiz sürüyor. Eğer ticarileşmeyi başarırsak yüzde 10’luk pazara talip olacağız, bu da yaklaşık olarak 30- 35 milyon TL gibi bir pazar payı demek oluyor” dedi.