Ege 4 ilçeye maaş yardımı

4 ilçeye maaş yardımı

20.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, dört ilçe belediyeye hizmetlerin aksatılmadan devam ettirilebilmesi ve personel ücretlerinin ödenebilmesi amacıyla nakdi yardım yapılmasını onayladı.

4 ilçeye maaş yardımı

Çiğli Belediyesi, Karabağlar Belediyesi ve Selçuk Belediyesi’ne 1 milyon 500 bin’er TL, Seferihisar Belediyesi’ne ise 80 bin TL yardım yapılacak. Toplantıda söz alan CHP’li üye Kadir Sinan ise yeşil alanların elektrik trafolarıyla işgal edildiğini, son dönemde bir de doğalgaz rügülatörlerinin konulmaya başladığına dikkat çekti. Sinan, yeşil alanlara konulan trafo ve regülatörlerin durumunun imar yönetmeliğine uygunluğunun araştırılmasını istedi.

Muhtarlar 3. sınıf olmaktan rahatsız
Hükümetin Türk Köy Kanunu’nda yaptığı yeni taslak düzenlemede mahalle muhtarlarının bir ile 250 nüfuslu köy muhtarları statüsüne alınmasına Manisalı mahalle muhtarları tepki gösterdi. Manisa Öğretmenevi’nde Manisa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Güler önderliğinde biraraya gelen 56 mahalle muhtarı, siyasetçilere seslendi. Atatürk Mahallesi Muhtarı Bedri Kılıç, yeni hazırlanan taslak yasada mahalle muhtarlarının 3’üncü sınıf statüsüne atıldığını ifade edip, “3’üncü grupta olmak bizi çok üzdü. Yasa şuanda taslak halinde. Ama bizim de görüşlerimizi almaları gerekirdi. Aldığımız maaş 375 TL. Kamu görevi yapıyoruz ama kamu görevinde çalışan personelin maaşını almıyoruz” dedi.