Ege 40 yıla ışık tutacak

40 yıla ışık tutacak

06.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

40 yıla ışık tutacak

Karşıyaka Belediyesi, kentin 40 yılını kapsayan yeni imar planlarını, üniversite meslek odaları, STK ve halkın görüşleri doğrultusunda tasarlayacak

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediyesi, ilçenin 40 yılına ışık tutacak yeni imar planlarını üniversiteler, meslek odaları, sivil toplam örgütleri ve Karşıyaka halkının görüşleri doğrultusunda tasarlayacak. Karşıyaka Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda öncelikli hedef, kişi başına düşen yeşil alan oranının artırılması olacak. Karbon salınımının azaltılmasına da katkı sağlamak adına, Karşıyaka’nın her yerine ulaşabilecek bisiklet yolları ve yaya aksları oluşturulacak. Kamuya ait bölgelerde yeraltı otopark alanları çoğaltılacak. Yeni parklar, sağlık tesisleri, yollar, okul ve pazar alanları tasarlanacak.

Katılımcı belediyecilik

Çalışmaların ilk etabı Cumhuriyet ve Örnekköy mahallelerinde başlayacak. Kentin en önemli marka değerlerinden biri olan Karşıyaka Çarşı bölgesinde yapılacak düzenlemeler için de önümüzdeki günlerde Dokuz Eylül Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalanacak. Birlikte yürütülecek çalışmaların ardından, ulusal çapta ‘Kentsel Tasarım Yarışması’ düzenlenecek. ‘Katılımcı belediyecilik’ anlayışıyla revizyon çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden Başkan Cemil Tugay, “Çocuklarımıza daha güzel bir kent bırakmak, bu kentin insanlarını daha çağdaş yaşam koşullarına kavuşturmak istiyoruz. Bu anlayışla Karşıyakamızın tamamında imar planlarını revize edeceğiz. Bu planlar kentin 40 yıl sonrasına ışık tutacak. Amacımız tüm imar planı revizyonlarını 5 yıl içerisinde bitirmek” dedi.