Ege 478’inci kez şifa saçıldı

478’inci kez şifa saçıldı

01.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nde, Sultan Camii minare ve kubbelerinden 6 ton mesir macunu halka saçıldı. Başkan Cengiz Ergün, halka ilgisinden dolayı teşekkür etti

478’inci kez şifa saçıldı

UNESCO’nun somut olmayan Kültür Miras Listesi’nde yer alan Manisa’nın yaklaşık 5 asırlık geleneği, Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, renkli görüntülerle başladı. Bu yıl 478’incisi düzenlenen festivale Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa milletvekilleri Recai Berber, Selçuk Özdağ, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, siyasi partilerin temsilcileri, Kazak ve Makedon misafirler ile halk oyunları ekipleri katıldı.

Haberin Devamı

Padişah ve şehzadeler

Festival, Manisa Valiliği önünden kortej yürüyüşüyle başladı. Mehter takımı eşliğinde harekete geçen kortejde yer alan, Manisa’da yetişmiş temsili Osmanlı padişahları ve şehzadeler büyük ilgi çekti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün mesir saçımı için bekleyen ve kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşları selamladı. Kortej boyunca Türk ve yabancı halk oyunları ekipleri gösteriler sundu. Şifalı mesir macunlarının halka saçılacağı Sultan Camii’nde son bulan kortej sonrası tören, protokol üyeleriyle şehzadelerin halkı selamlamasıyla başladı.

Ardından Hafsa Sultan’ın Merkez Efendi’ye berat vermesi canlandırıldı ve mesir saçım törenine geçildi. Başkan Ergün ve protokol üyeleri şifalı macunları saçarken, binlerce vatandaş mesir macunlarını kapmak için kıyasıya mücadele verdi.