Ege 48 saatlik detoks

48 saatlik detoks

09.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Buca Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği ‘Teknolojik Uyku Festivali’ne katılan 400 kişi, ‘Çağın bağımlılığı cep telefonlarından ne kadar uzak kalabilirsiniz?’ sorusunun yanıtını aradı. Başkan Piriştina, “Herkesi 5. organizasyona bekleriz” dedi

48 saatlik detoks

Buca Belediyesi’nin Radyo Romantik Türk işbirliği ile bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Teknolojik Uyku Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Kaynaklar’da, 5-7 Eylül günleri arasında gerçekleşen festivale başvuruda bulunan 3645 kişiden kurayla belirlenen şanslı 400 kişi, alana girişte son selfilerini çekip telefonlarını teslim etti.

Haberin Devamı

Dijital detoksa başlayan katılımcılar, çadırlarını kurup, yepyeni dostlukların kapılarını araladı. Birbirinden renkli etkinlik ve oyunlarla eğlenen katılımcılar, tavla ve satranç oynadı, yoga ve doğa yürüyüşleri yaptı. Yakan top, voleybol, ip çekme gibi unutulmaya yüz tutan oyunlarla eğlendi. Langırt turnuvasında ter döküp, profesyonel eğitmenlerden okçuluk dersi aldı, örgü oyuncak yapmayı öğrendi.

‘Kaçırdım diye üzülmeyin’

Festival alanının en revaçta bölümü ise Türk mutfağının doyumsuz lezzetlerini sunan ve bütün malzemeleri Kaynaklar ve çevre köylerden organik gıda ürünleriyle donatılan açık manavı oldu. Festival coşkusuna dahil olan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da, turnuvalara katıldı, ok atma dersinde hedefi 12’den vurup, tam not aldı. Başkan Piriştina, paylaşımı ve arkadaşlığı yaşatan, teknolojinin giremediği festivali 4. kez yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti, “Kaçırdım diye üzülmeyin. Önümüzdeki yıl Haziran ayında 5. Teknolojik Uyku Festivali ile yine burayız, bekleriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

48 saatlik detoks

Ulusal ve uluslararası katılımla düzenlenen festivale katılan şanslı konuklar, geleneksel lezzetler ve oyunlar eşliğinde teknolojiden uzak 48 saat geçirdi, organik bir yaşamı deneyimledi.