Ege 5. tıp fakültesi eğitim için hazır

5. tıp fakültesi eğitim için hazır

16.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Medical Park Hastanesi ile işbirliği yapan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2012-2013 döneminde 60 öğrenciyle eğitime başlıyor

5. tıp fakültesi eğitim için hazır

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) onayı ile 2012-2013 akademik yılında eğitim vermeye başlayacak olan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi, İzmir’in 5’inci eğitim ve araştırma hastanesi olmaya hazırlanıyor. Afiliasyon anlaşması çerçevesinde bir araya gelen İzmir Üniversitesi ve Medical Park Hastanesi ise bu sayede, sağlık teması ile EXPO 2020’yi İzmir’e getirmeye çalışan büyük projeye destek veriyor.

Haberin Devamı


İzmir Üniversitesi’nin eğitim vermeye başladığı günden bu güne büyük gelişim gösterdiğini ifade eden Rektör Prof. Kayhan Erciyeş, “2008-2009 akademik yılında 4 fakülte ve 2 yüksekokulunda 8 bölüm ile eğitim vermeye başlayan İzmir Üniversitesi, 2012-2013 akademik yılında ise 6 fakülte, 3 yüksekokul, 2 enstitüsünde, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programları ile yaklaşık 30 bölümde eğitim verecek. Tıp Fakültesi ile hem İzmir hem de İzmir Üniversitesi için yeni bir dönemin başlangıcı olacak” dedi.

Hem sağlık hizmeti hem eğitimde iddialı

Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Beken 60’ın üzerinde öğretim görevlisi ile eğitim yılına başlamayı planladıklarını aktardı. Beken, “En önemsediğimiz bölümlerden biri olan organ nakli ve kemik iliği transplantas-yonu. Ayrıca Onkoloji bölümümüz bu hafta hizmete başlıyor. Bu ay sonuna doğru da radyasyon onkolojisi bölümüyle de hizmet vermeye başlayacağız. Hem hizmet hem eğitim araştırma tarafı aynı anda planlandığı için, bilimsel gelişmelere de zemin olacak” dedi.