Ege 50 yıllık Avrupa yolculuğu sergisi

50 yıllık Avrupa yolculuğu sergisi

24.12.2009 - 00:28 | Son Güncellenme:

ALSANCAK Fransız Kültür Merkezi’nde, “Basın Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin 50 yılı” konulu sergi açıldı.

50 yıllık Avrupa  yolculuğu sergisi

ESİAD Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nin faaliyetleri çerçevesinde, Ankara Üniversitesi’yle Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlendi. Gazetelerde çıkan haberlerle AB ilişkilerinde nereden nereye gelindiğine dikkat çekildi.


20 kooperatifin ürünleri burada
KÖY-KOOP Manisa Birliği’ne bağlı 20 kooperatif, Belediye Kültür Sitesi Fuaye Salonu’nda sergi açtı. Üretilen ürünler beğeniye sunuldu. Birliğin başkanı Nurettin Dingaz, “Bizde temel amaç kar değil, işbirliği ve dayanışmadır. Kooperatifler, birbirlerine meslek, sanat, toplumsal çıkar bağları olan grupların kendi aralarında kurdukları kuruluşlardır” dedi.



‘Tekno’ rekabet yerlileri vurdu
İzmir’i üs seçen dünyanın en büyük teknomarketlerinin ‘kampanya savaşı’, beyaz eşya satıcılarını ve elektronikçileri vurdu. İzmir Ticaret Odası (İTO) Elektrikli Elektriksiz Ev Aletleri Grubu Üyesi Feridun Özkan, LCD televizyonu kendilerinin 940 liradan alıp bin 80 liraya sattığını, dev mağazaların aynı televizyonu 666 liradan verdiğini söyledi, şöyle dedi: “Adet olarak az koyuyorlar, çoğu müşteri alamıyor. Ancak bize gelip fiyatı görünce de almıyorlar ve aynı mağazanın yeniden kampanya yapmasını bekliyorlar. Dev marketler, sektörü bitirecek. Yabancı sermaye düşmanlığı yapmak istemiyoruz ama bizim de yaşamamız lazım. Çare arıyoruz, gidip önlerinde pankart açmayı düşünüyoruz.”
Sektör temsilcilerinden İsmail Akdemir de, “İşler kriz nedeniyle zaten düşmüştü. Buna bir de devlerin rekabeti eklenince biz çimenler ezildik. Onlar dizüstü bilgisayarı 440 liradan satıyor. Ben aynı ürünü 590 liradan alıyorum. Nasıl rekabet edeceğim? Hipermarket Yasası çıkmalı” dedi.