Ege 60 metrekareden doğan başarı öyküsü

60 metrekareden doğan başarı öyküsü

27.05.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İz­mir­li 37 ya­şın­da­ki işa­da­mı Mus­ta­fa Ke­pi, ha­ya­ta sı­fır­dan atı­lan­lar­dan...

60 metrekareden doğan başarı öyküsü

Yıl­lar­ca tez­gah­tar­lık, mo­bil­ya çı­rak­lı­ğı yap­mış. Der­ken, bun­dan 14 yıl ön­ce Ka­ra­bağ­lar’da ken­di­si­ne 60 met­re­ka­re­lik atöl­ye aç­mış.
“By Ke­pi” adıy­la mo­bil­ya ta­sar­la­ma­ya baş­la­mış. İşi­ne say­gı­sı ve ka­li­te­li üre­ti­miy­le kı­sa sü­re­de ismini duyurmuş. Sağ­lam dost­luk­la­rı, ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı ba­şa­rı­la­rıy­la hız­la bü­yü­müş.
Tek ba­şı­na çık­tı­ğı yol­cu­luk­ta şim­di Sar­nıç’ta­ki 10 bin met­re­ka­re­lik fab­ri­ka­sın­da 100’ü aş­kın ça­lı­şa­nıy­la Tür­ki­ye’nin ya­nı sı­ra yurt­dı­şı­na da üre­tim ya­pı­yor.
Mus­ta­fa Ke­pi, müş­te­ri­ye özel çö­züm­ler su­na­bi­len fir­ma özel­li­ği­ne sa­hip ol­duk­la­rı­nı söy­lü­yor.
“Ev, iş­ye­ri, otel, res­to­ran ve di­ğer tüm ya­şam alan­la­rı­nı fark­lı kı­lı­yo­ruz” di­yor. By Ke­pi’nin fel­se­fe­si­ni “mut­lu­luk” kav­ra­mı­nın oluş­tur­du­ğu­nu be­lir­ten Ke­pi, “Bu, üç­lü bir ayak. Üre­te­nin, kul­la­na­nın ve iş or­tak­la­rı­nın tü­mü­mün bir­den mut­lu ol­ma­sı an­la­mı­na ge­li­yor. Bun­lar­dan bi­ri­nin mut­suz­lu­ğu bi­zim için ba­şa­rı­sız­lık demektir” di­ye ko­nu­şu­yor. By Ke­pi; İs­ra­il, Suu­di Ara­bis­tan, BA­E, Fran­sa, Yu­na­nis­tan, İtal­ya, Ku­veyt, KKTC’ye ih­ra­cat ya­pı­yor.