Ege 642 yılla yargılanırken beraat etti

642 yılla yargılanırken beraat etti

31.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de iki yıl önce gerçekleştirilen operasyonun ardından tutuklanan, kapatılan Kaynaklar Beldesisi’nin Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez ile 6 meclis üyesinin de aralarında bulunduğu toplam 55 sanık, ‘suç örgütü kurmak ve üyesi olmak’ suçundan beraat etti.

642 yılla yargılanırken beraat etti

Temmuz 2009’da, dönemin Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök’ün talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda, Büyükşehir sınırları içerisinde kaldığı için kapatılan Kaynaklar Beldesi’nin AK Parti’li Başkanı Mustafa Karagülmez başta olmak üzere 35 kişi gözaltına alınmıştı.

17 kişi tutuklanmıştı

Mahkemeye sevk edilen 26 kişiden Başkan Karagülmez’in de aralarında bulunduğu 17 kişi tutuklanmıştı. Operasyonun devamında, eski İzmir Vali Yardımcısı Halis Peker, eski Buca Kaymakamı Mehmet Taşdöğen ve eski İlçe Jandarma Komutanı Musa Sarıkaya da tutuklanmıştı. Vali yardımcısı ve kaymakam, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı. Soruşturma devam ederken, Kaynaklar Belediyesi Hesap İşleri Müdürü Ş.E. cezaevinde kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

İddianame boş çıktı

Karagülmez liderliğinde kurulduğu iddia edilen çetenin; ihaleye fesat karıştırma, zimmet, resmi evrakta sahtecilik, senet yağması, silah kaçakçılığı, tehdit, kamu görevini kötüye kullanma gibi suçları işlediği iddia edilmişti. Görevi kötüye kullanmak, tehdit, nitelikli dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma suçlarını işlediği ileri sürelen Başkan Karagülmez için 642 yıl hapis cezası istenmişti.