Ege 8 kursun sıktı sonra esini aradı

8 kursun sıktı sonra esini aradı

16.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in Karabağlar ilçesi Eskiizmir semtinde, trafik kazası yüzünden tartıştığı Emrah Barlak’ın ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olmak suçundan tutuklanan polis memuru İ.K.’nin olaydan sonra bir köşeye giderek yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

8 kursun sıktı sonra esini aradı



Herkes tarafından merak edilen telefon görüşmesini yapan polis memuru İ.K., ilk olarak 6 aylık hamile eşini arayıp olayla ilgili bilgi verdiği belirtildi. Eşine olayı kısa bir şekilde anlattıktan sonra polis memuru İ.K., daha sonra bağlı olduğu amirlerini arayıp konuyla ilgili detaylı bilgi verdiği öğrenildi. 3 Kişiyi yaralamak bir kişiyi öldürmek suçundan tutuklanan İ.K., linç edilmek istendiklerini, korkutma maksadıyla 8 el ateş etiğini söyleyip kendisini savunmuştu.

Görüntülere bilirkişi incelemesi
Polis memuru İ.K.’nın gençlerin üzerine silah tuttuğu, ateş ettiği görüntüleri cep telefonuyla çekilmiş, bu görüntüler televizyon ve internet ortamında yayınlanmıştı. Olayı soruşturan savcı, el koyduğu görüntüleri bilirkişiye gönderdi. Savcı, ateş eden polis ile olay yerinde bulunan polislerin davranışlarıyla ilgili detaylı rapor istedi. Savcı gelecek detaylı rapora göre polisler hakkında iddianame hazırlayacak. Tutuklanan polisin avukatı Tolga Yurdakul, “Olay şu anda savcılık aşamasında. Savcı bey tüm detayları inceliyor. Bu aşamada açıklama yapmak doğru olmaz. Müvekkilim suçlu olduğu için değil, tedbir amaçlı tutuklandı. Suçlu olup olmadığı yargılamadan sonra netlik kazanacak” dedi.