Ege 850 milyonluk ‘parlak’ proje

850 milyonluk ‘parlak’ proje

28.07.2018 - 22:42 | Son Güncellenme:

Folkart Yapı, İzmir Körfezi’nin karşısında, yenilikçi tasarımı ve zarifliğiyle dikkat çeken Vega projesini hayata geçiriyor. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Yıldızlar kadar parlak projemiz, kente ayrı bir güzellik katacak” dedi

850 milyonluk ‘parlak’ proje

Folkart Yapı, 850 milyon liralık yatırım değeriyle, adını en parlak yıldız Vega’dan alan yeni projesini, İzmir’in en merkezi noktasında Alsancak ile Halkapınar arasında, İzmir Körfezi’nin tam karşısında, her noktasından panoramik körfez manzarasına sahip bir konumlanmayla hayata geçiriyor. Şehrin en parlak ve iddialı projesi olarak adlandırılan Vega’nın lansmanı 21 Eylül’de yapılacak. Şehrin kalbinde, yenilikçi bir mimari anlayışla tasarlanan proje, tüm noktalarından denizi kucaklayacak. Alsancak’ın yanı başında yer alan proje, zengin sosyal olanaklarıyla, her geçen gün hızla değerlenen bir bölgede yaşamak isteyenlere kaçırılmaz bir fırsat sunuyor. 843 konut ve rezidans ile 57 ticari alandan oluşacak proje, uygulama olarak çok sayıda ilki bünyesinde barındırıyor.

Haberin Devamı

Özel havuz

Yenilikçi tasarımı ve zarif siluetiyle öne çıkan Folkart Vega’da, ‘şehrin en özel havuzu’ yer alıyor. Özel bir uygulamayla deniz suyunda yüzme hissini yaşatan ve gerçek plaj kumuyla tasarlanan havuz, denizi ve bir plaj atmosferini taşıyor. Projede, Infınity Pool ile şehir merkezinde denize giriyormuş hissini yaşatılırken, sonsuz bir ufka kulaç atılması hedefleniyor.

Ödüllü mimar

Folkart Vega’nın projesi, uzun süreli bir yarışma sonunda seçildi. Proje, Tago Mimarlık’ın Tatsuya Yamamoto ile kurucu ortaklarından, ünlü mimar Gökhan Aktan Altuğ tarafından, aylar süren bir çalışma sonucu hazırlandı. Tago Mimarlık, 1995 yılında Gökhan Aktan Altuğ ile tarafından kuruldu. Mimar Altuğ’un farklı projeleri, katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüle layık görüldü. Yüksek yapı deneyimine sahip Tago Mimarlık ise İstanbul ofisinin yanı sıra Dubai, Bükres, Tokyo ve Kiev’deki ofislerinde de, birçok proje hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Yatırımcıları davet etti

Vega’nın müşterilerin beklentilerine göre tasarlanan, yaşam kalitesini ileriye taşıyacak yeni bir dünyanın simgesi olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Bugüne dek hayata geçirdiğimiz en özel projelerden biri. Yıllardır yaptığımız yatırımlar, güzel İzmir ile bütünleşiyor, yeni projemiz ise yine İzmir’e farklı bir güzellik katacak. Yatırım kararlılığını sürdüren Folkart’ın bu yeni projesinin, tüm yatırımcılar için de, kaçırılmaz bir fırsat olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.