Ege 86 ülkeden 51 bin kişi MARBLE’ı ziyaret etti

86 ülkeden 51 bin kişi MARBLE’ı ziyaret etti

01.04.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Doğaltaş sektöründe dünyanın ikinci büyük fuarı olan ve 14’üncüsü düzenlenen MARBLE’da, ziyaretçi rekorunun kırıldığı bildirildi. Fuarda her biri 20 tonu bulan 400 bloğun satışının gerçekleştiği kaydedildi

86 ülkeden 51 bin kişi MARBLE’ı ziyaret etti

İzmir’de hafta sonu sona eren 14’üncü Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nı (MARBLE), 86 ülkeden 51 bin 336 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.
İzmir Fuarcılık Kültür ve Sanat İşleri Ticaret A.Ş’den (İZFAŞ) yapılan açıklamaya göre, dünya markası haline gelen ve adı İzmir’le özdeşleşen organizasyon, bu yıl ziyaretçi rekoru kırdı.

Haberin Devamı

Bin 97 firma stant kurdu
Yurtiçi ve dışından bin 97 firmanın katıldığı fuarı, 86 ülkeden 51 bin 336 kişi ziyaret etti. Türkiye’nin 71 ilinden profesyonel ziyaretçiler de fuar için İzmir’e geldi. MARBLE’ı geçen yıl 49 bin 578 kişi ziyaret etmişti. İZFAŞ yetkilileri, fuara bu yıl özellikle Çin ve Hindistan’dan yoğun ilgi gösterildiğini, 200 kişilik Çin heyetinin, yaptığı alımlarla dikkat çektiğini bildirdi.
Fuara alım heyetleriyle gelen Azerbaycan, Bulgaristan, İsrail, Kırgızistan, Pakistan ve Rusya Federasyonu’nun yanı sıra Venezüella, Kolombiya, Porto Riko, Kosta Rika ve Arjantin gibi Güney Amerika ülkelerinin Türk pazarına ilişkin bağlantılarının da umut verdiği kaydedildi. İşlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere 8 bin 500 ton taşın sergilendiği fuarda, her biri 20 tondan 400 bloğun satışının gerçekleştiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Binlerce dolarlık ihracat
Pek çok firmanın, yıllık ocak üretim kapasitesinin satış bağlantılarını 4 gün içinde tamamladığı, ihracata yönelik dev işletmelerin, MARBLE sırasındaki satışlarının, firma başına 250-300 bin dolar seviyelerinde olduğu da ifade edildi.

Hangi ülkelerden geldiler?

MARBLE’a, şu ülkelerden profesyonel alıcılar geldi: Afganistan, Almanya,  ABD, Arnavutluk, Arjantin, Avusturya, Avusturalya, Azerbaycan, BAE, Bangladeş, Belarus, Belçika, Brezilya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, Endonezya, Etiyopya, Fas, Filistin, Finlandiya, Fransa, Guatemala,  Güney Afrika, Güney Kıbrıs, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, Irak, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Katar, KKTC, Kolombiya, Kuveyt, Libya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malezya, Mısır, Moldova, Moritanya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portekiz, Porto Riko, Romanya, Rusya Federasyonu, Sırbistan, Singapur, Slovakya, Slovenya, Suudi Arabistan, Suriye, Şili, Tayland, Tayvan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün, Venezuela,  Vietnam, Virjin Adaları, Yemen, Yeni Zelanda, Yunanistan, Zimbabve