Ege ABD’liler, İzmir’i dünü ve bugünüyle öğrendi

ABD’liler, İzmir’i dünü ve bugünüyle öğrendi

05.10.2009 - 01:16 | Son Güncellenme:

URLA Dostluk Gücü Derneği’nin, Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen konukları, ‹zmir Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret etti.

ABD’liler, İzmir’i dünü ve bugünüyle öğrendi

Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Baran, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Prof. Hülya Güven ve Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ onları ağırladı. ABD’liler daha sonra kentin tarihi bölgelerini gezdi. Tunçağ, dünden bugüne İzmir’i tüm yönleriyle anlatarak bilgilendirdi.

Haberin Devamı

Üzüm festivali iştah kabarttı
İZMİR’İN Kavacık köyü, “Üzüm Festivali”ne ev sahipliği yaptı. Birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi. “En Güzel Üzüm Yarışması” da gerçekleştirildi, jüri üyeleri seçim yapmakta zorlandı. Mehmet Ali Çınar birinci, Erhan Ertepe ikinci, Hüseyin Yalçın üçüncü oldu. En iyi seçilen üzüm açık artırmayla satıldı. Bir sepetine en çok parayı 350 TL’yle CHP Milletvekili Güldal Mumcu verdi.

Son filminin galasına ailesiyle birlikte geldi
İZMİRLİ genç yönetmen Çağan Irmak’ın senaryosunu yazıp yönettiği psikolojik gerilim türündeki “Karanlıktakiler” filminin İzmir galası Balçova Kipa Cinebonus Sinemaları’nda gerçekleştirildi. Irmak’ın yanı sıra başrolleri paylaşan Meral Çetinkaya, Erdem Akakçe, Derya Alabora ve Merih Atalay da katıldı. Filmde, sağlıksız bir anne-oğul ilişkisinin, acının ve kendini unutmanın dokunaklı hikayesi anlatılıyor.

Haberin Devamı

Toplum Gönüllüleri çevre kampı yaptı
EGE Üniversitesi (EÜ) Toplum Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu, Çanakkale Küçükkuyu’daki İmece Evi Ekoköyü’nde iklim değişikliğinin tehlikelerine, doğal yaşamın faydalarına dikkat çeken sosyal sorumluluk projesi hayata geçirdi. Azerbaycan’dan beş, Türkiye’nin çeşitli illerinden 22 genç, ambalajlı gıdalardan, deterjanlardan uzak, organik ürünlerle, doğayla iç içe 10 gün geçirdi. Toplum Gönüllüleri, EÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Erdem eşliğinde atölye çalışmaları gerçekleştirdi.