Ege Aferin be çocuk!

Aferin be çocuk!

23.01.2018 - 01:02 | Son Güncellenme:

Altınordu U17 takımında forma giyen Barışcan Işık Altunbaş, Balıkesirspor U17 takımı karşılaşmasında Fair Play örneği sergiledi. Genç futbolcu hakemin verdiği penaltı atışının haksız yere olması sebebiyle topu taca gönderdi. Herkesin takdirini kazandı

Aferin be çocuk

Altınordulu Barışcan Altunbaş, Spor Toto Gelişim Elit U17 Ligi’nde sergilediği Fair Play örneği ile sosyal medyada gündem oldu. Altınordu Metin Oktay Yerleşkesi’nde oynanan müsabakanın 39. dakikasında konuk ekipten Kuban, yardımcı hakemin ofsayt gerekçesiyle bayrağını kaldırması üzerine kendi ceza sahasında topu eline aldı. Pozisyonun ofsayt olmadığına kanaat getiren hakem ise düdüğünü çalmadan Kuban’ın topu eline alması nedeniyle Altınordu lehine penaltı kararı verdi. Takımı 3-1 öndeyken penaltı atışının başına geçen Barışcan, topu taca yolladı. Futbol kamuoyunun takdirini kazandı.

Haberin Devamı

‘Gerekeni yaptım’

Yaptığı hareket nedeniyle pek çok kişiden tebrik telefonları ve mesajları aldığını dile getiren 16 yaşındaki Barışcan, “Kutlayanlara teşekkür ederim ancak büyütülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bize, ‘İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu’ olmamız için eğitim veriliyor. Haksız bir penaltı kazandık. Şampiyonluk maçı da olsaydı yine aynısını yapardım” diye konuştu. Lider Altınordu maçı 8-1 kazanırken, Milli futbolcuyu ilk kutlayan Başkan Vekili Barış Orhunbilge oldu.

Tam bir futbol aşığı

Barışcan, sergilediği centilmenlik örneğinin yanı sıra daha önce futbol bilgisiyle de dikkatleri üzerine çekmişti. Altınordu’nun geçen yıl haziran ayında başlattığı “Beyin Merkezli Eğitim” antrenmanları sırasında genç oyuncu verdiği röportajda, “Çok güzel bir eğitim. Türkiye’de top merkezli oyun, Avrupa’da alan merkezli oyun oynanıyor. Biz ikisini de öğreniyoruz. Hoffenheim’ın Antrenörü Nagelsmann, sahayı 16’ya bölüyor. Artık futbol gelişiyor, biz de bununla gelişmek, o futbola alışmak istiyoruz” sözleriyle beğeni kazanmıştı.