Ege Aile hekimlerinden tepki

Aile hekimlerinden tepki

11.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı Aile Hekimliği Ödemeler ve Sözleşmeler yönetmeliğini uygulamaya koydu.

Aile hekimlerinden tepki

Yönetmelikle tüm illerdeki aile hekimliği birimlerini fiziki koşullarına ve donanımlarına göre A, B, C ve D olarak sınıflandırdı. Ayrıca gider ödemeleri oranlarının da bu kategorilere göre yapılacağı açıklandı. Yönetmeliğe tepki gösteren Manisa Tabip Odası ve Manisa Aile Hekimleri Derneği 9 Nolu Aile Hekimliği merkezinin önünde basın açıklaması yaptı. MAHED Genel Sekreteri Tayfun Çiğdem, tüm illerde aile hekimliği uygulamasının başladığını belirterek, aile hekimlerinin ekonomik ve özlük hakları konusunda sıkıntılar yaşamaya başladığını söyledi.
Çiğdem, “Bu yönetmelik ile getirilen yeni düzenlemeler özlenen hizmet kalitesini sağlamaktan uzaktır. Sağlık Bakanlığı bu yönetmelik ile aile hekimliği birimlerini, fizik koşullarına ve donanım özelliklerine göre A, B, C ve D olarak sınıflamakta ve buna göre ödeme yapmayı planlamaktadır. Sınıflama uygulanan illerimizde, örneğin Ankara’da ölçütlere uygun A sınıfı aile hekimi belirlenememiş, bir Aile Sağlığı Merkezi’ndeki 6 aile hekimi B sınıfı kategorisine girebilmiş ve bin 108 aile hekimi yani tüm aile hekimlerinin yüzde 89’u ise ’sınıflanamayan’ kategorisinde kalmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Otistik çocuklar mutfakta
Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün “Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi” kapsamında Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) ile birlikte “Otizmli Çocuklarla Mutfak Atölyesi” uygulaması yapıldı. Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof.Dr. Semih Ötleş, öğrencilerin bu etkinlik sayesinde otizmli bireylerle tanışıp, onlarla çok sıcak bir iletişim kurduklarını söyledi. Otizmli çocukların da farklı bir ortamda el becerilerinin gelişmesine katkıda bulunulduğunu belirtti. Öğrenciler hijyenik koşullarda hazırladıkları yemeklerle misafirlerine zengin bir mönü sundu. Otizmli çocuklar yemek yapma faaliyetine yardımcı olurken hem eğlendi hem de fiziksel aktivitede bulunmuş oldu.

Haberin Devamı

CBÜ’ye yeni yoğun bakım
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi hizmete açıldı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, ünitenin en yeni ve modern yaşam destek sistemlerine sahip olduğunu söyledi. Ünitenin açılmasıyla üniversite hastanesinin çok ciddi ihtiyacı olan ikinci seviye yoğun bakım gereksiniminin karşılanmış olduğunu kaydeden Yüksel, cerrahi uygulanan veya uygulanması planlanan, yoğun bakım tedavisi gerektiren ve organ yetmezlik tedavileri yapılması gereken hastalara Doç. Dr. İsmet Topçu ve Doç. Dr. Gönül Tezcan Keleş’in denetim ve organizasyonunda hizmet verileceğini belirtti.