Ege Akigo, tarih yazıyor

Akigo, tarih yazıyor

07.08.2018 - 00:54 | Son Güncellenme:

Akhisarspor, emeğin ve özverinin meyvesini başarı olarak topluyor. 2018 yılını tarih yazarak sürdüren yeşil siyahlılar tarihinde ilk defa UEFA Kupasına katılmaya hak kazandı. Tarihine başka bir ilk olarak Türkiye kupası ve son olarak Süper kupayı ekledi

Akigo, tarih yazıyor

Spor Toto Süper Lig’in mütevazi ilçe takımı Akhisarspor, geçen sezon yaşadığı tarihi Türkiye Kupası şampiyonluğundan sonra yeni sezona da TFF Süper Kupa’yla başlayıp yine bir ilki başardı. Türkiye Kupası’nı 159 takım arasından sıyrılıp kazanırken yarı finalde dev rakibi Galatasaray, finalde ise Fenerbahçe’yi yenerek şampiyon olan yeşil siyahlılar, Konya’daki Süper Kupa finalinde ligi şampiyon bitiren sarı kırmızılı ekibe ders verdi.

Haberin Devamı

3 ayda 2 kupa

Henüz 10 sene öncesine, 2008 yılına kadar 3. Lig ekibi olan, Süper Lig’e 2012’de çıktıktan sonra yüksek bütçeli rakipleri arasından bir daha düşmeyen Akhisarspor, yalnız 4 futbolcusunun maliyeti kendi kadrosu kadar olan şampiyon Galatasaray’ın elinden kupayı aldı. Konya’da normal süresi 1-1 biten maçta rakibini seri penaltılarda 5-4 yenen Akigo, 3 ay içinde yaşadığı çifte kupa zaferiyle tüm Manisa’nın ve Ege’nin gururu oldu. Yeşil siyahlılar, yeni sezonda Türkiye Kupası şampiyonu olarak Türkiye’yi ilk kez UEFA Avrupa Ligi’nde temsil ederken Ege Bölgesi’ni de 2003’te Denizlispor’un Avrupa Ligi sürevininden 15 yıl sonra Avrupa’ya taşıyacak. Akhisarspor, Avrupa’da bir ilki yaşarken UEFA’dan 2.6 milyon euro ayakbastı parası olmak üzere primlerle birlikte gelecek yaklaşık 4 milyon euro gelirle kasasını da dolduracak. Akhisarspor, ayrıca 2006 yılından bu yana lig ve kupa şampiyonları arasında düzenlenen Süper Kupa’yı müzesine götüren ilk Ege kulübü olmayı da başardı.

Haberin Devamı

Akhisarspor’un kupa zaferi ilçede coşkuyla kutlandı. Akhisarspor, ilçeye uykusuz bir gece yaşattı. Kaleci Fatih’in kurtardığı Gomis’in son penaltısının ardından büyük bir sevinç yaşayan Akhisarlılar, ellerine bayraklarını alıp sokaklara koştu. Binlerce Akhisarlı, ilçedeki Milli Egemenlik Meydanı’nı doldurdu. Caddelerde yüzlerce araçla konvoy oluşturan taraftarlar, şampiyon tezahüratlarıyla yeri göğü inletip meşalelerle geceyi aydınlattı. Geçen sezon önce Fenerbahçe’yi yenip Türkiye Kupası’nı kazanan, yeni sezona da Galatasaray’ı geçerek Süper Kupa’yla başlayan Akhisar’da tarihi başarının kutlamaları gece geç saatlere kadar devam etti.

İki final, iki kupa!

Akhisarspor çıktığı iki finalde iki kupa kazanarak resmen tarih yazdı. Diyarbakır’da 10 Mayıs’ta oynanan maçta Fenerbahçe’yi 3-2 yenerek Ziraat Türkiye Kupası’nı kaldıran yeşil siyahlı takım dün gece de şampiyon Galatasaray’ı devirip, TFF Süper Kupa’yı müzesine taşıdı. Ege ekibinin oyuncuları saha içinde düzenlenen seremonide kupalarını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in elinden aldı.

Haberin Devamı

Teknik direktörlük kariyerinde ilk kupa

Akhisarspor’un başında çıktığı ilk resmi maçta TFF Süper Kupa’yı kazanan Teknik Direktör Safet Susic büyük bir sevinç yaşadı. Oyuncularıyla birlikte kupayı kaldıran deneyimli hoca, “İlk olarak Türkiye Kupası’nı kazanarak bizi buraya taşıyan Okan Buruk’a teşekkür ediyoruz. Futbolcularımdan rakipten çekinmeden oynamalarını istedim. Kupayı kazandığımız için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Ege’nin gururu oldular

İlçe takımı Akhisarspor’un güçlü rakipleri karşısındaki üst üste kupa zaferleri, tüm Türkiye’nin takdirini kazandı. Sosyal paylaşım sitelerinde gecenin bir numaralı konusu Akhisarspor oldu. Taraflı tarafsız futbolseverler, Akhisar’ın başarısından övgüyle bahsetti. Siyasiler ve sanatçılar da Akhisarspor’u tebrik yağmuruna tutarken kulübü ilk kutlayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Türk futbolunun yükselen yıldızı

2007-2008 TFF 3.Lig Şampiyonu

Haberin Devamı

2009-2010 TFF 2.Lig Şampiyonu

2011-2012 Spor Toto 1.Lig Şampiyonu

2017-2018 Türkiye Kupası

2018 TFF Süper Kupa