Ege Akıllı projeler

Akıllı projeler

29.05.2018 - 01:17 | Son Güncellenme:

Yaşar Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, hazırladıkları sınır güvenliği, sağlık, yerli üretim ve ev teknolojileri projeleriyle ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor

Akıllı projeler

Yaşar Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri bitirme projeleriyle sınır güvenliği, sağlık, yerli üretim ve ev teknolojilileri gibi konulara el attı. Türkiye’nin ekonomik gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen gençlerin geliştirdikleri bazı projeler, TÜBİTAK’tan mali destek almaya da hak kazandı. Öğrencilerden Ahmet Doğukan Erten, Halil Hasdemir ve Salim Can Savcı, ‘Taşınabilir EKG İzleme Sistemi’ projesi geliştirdi. Sistem sayesinde EKG, nabız oranı ve kandaki oksijen doygunluğu gibi değişikliklerin sürekli ve konforlu bir şekilde izlenebiliyor.

Haberin Devamı

Gıda çürümesine son

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Melih Aknarçay, Meriç Anıl İlçi ve Servet Akın, ‘Buzdolabı İçinde Çürüyen Bir Gıdanın Tespiti’ projesiyle, insan sağlığını korumanın yanı sıra, gıda atıklarını önleyerek ekonomiye katkıda bulunmayı hedefliyor. Bir diğer öğrenci Mert Nakıp da ‘Yapay Sinir Ağlarına Dayalı Metal Oksit Gaz Sensörleri Kullanarak Yangın Algılama’ projesini hazırladı. Nakıp geliştirdiği projeyle yangına tepki hızı daha yüksek bir sistem oluşturmayı hedefledi. Sistem aynı zamanda TÜBİTA’tan mali destek almayı da başardı. El izleme ile insansız kara aracı adlı projeyi geliştiren öğrenciler Çağdaş Özel, Eda Şafak ve Kaan Arslan ise robotik teknolojiyi kullanarak mayının etrafında görülebilecek bir sınır çizilmesi sağlandı.