Ege Alaçatı, inci gibi işleniyor

Alaçatı, inci gibi işleniyor

10.06.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Veryeriler İnşaat’ın, eski Rum evlerini örnek alarak inşa ettiği taş evler, beldenin doğal dokusuna uyumu ve konforuyla adeta cennetten bir köşe

Alaçatı, inci gibi işleniyor

Çeşme Alaçatı’da tüf taşı-ahşap karışımı evlerle dikkat çeken Veryeriler İnşaat, 9 yılda 150 taş ev inşa etti. 21 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Veryeriler, Alaçatı’daki konseptle sektörünün önemli markalarından biri olmayı başardı.
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri, başarıda, kendilerine duyulan güvenin büyük payı olduğunu söyledi. Veryeri, “Alaçatı; doğal güzellikleri, denizi, sörfü, kafesi, restoranı ve her şeyden önce insanıyla cazibe merkezi... Biz de buraya 150 ev kazandırdık. Eylülde de 46 adetlik taş ev projesine başlayacağız” dedi.
Eski Rum mimarisini örnek aldıklarını belirten Veryeri, öncesinde sokak sokak, ev ev gezdiklerini, Alaçatı’nın dokusuna uygun evler yaptıklarını kaydetti. “Arsa alayım aynı model evler yaparım, nasıl olsa satarım” diye düşünmediklerini ifade eden Alpan Veryeri, “Yaptığımız işlerde hiçbir zaman kolaya kaçmıyoruz. Örneğin tamamen el işçiliğiyle üç haftada ancak bir duvar yapıyoruz. Taş dizimi artık bizim imzamız oldu, hemen ayırt ediliyor. Çok emek veriyoruz ama Alaçatı’yı da inci gibi işliyoruz. Eski Rum mahallelerinin benzeri mahalleler yaratıyoruz” diye konuştu.

Kışın sıcak, yazın serin
Veryeriler İnşaat, Alaçatı’da oluşturduğu yeni mimari doku içinde ‘Tüf’ denilen kesme taşlarla, ahşabın sıcaklığını bir araya getiriyor. Veryeri, bu kombinasyonun, evleri kışın sıcak, yazın serin tutma özelliğini sağladığını ifade etti, sözlerini şöyle tamamladı: “Volkanik özelliği nedeniyle tüf taşından son derece sağlam yapılar çıkıyor. Isı yalıtımı mükemmel. Demir kullanımı, iç ve dış sıva, badana gibi gibi uygulamalara gerek kalmıyor.”

Haberin Devamı

Ünlülerin gözdesi
Alaçatı Taş Evler projesinin hedef kitlesini ‘beyaz yakalı’ların oluşturduğunu belirten Alpan Veryeri, özellikle son yıllarda üst gelir grubunda yer alan kesimin de yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Veryeri, “Satışlarımızın yüzde 90’ını İstanbul’da oturanlara, yüzde 5’ini İzmirlilere, yüzde 5’ini ise yurtdışına yaptık. Sanatçı Demet Akbağ, Koç Holding CEO’su Turgay Durak ve Show TV Haber Koordinatörü Korcan Karar da buradan ev aldı. Fiyatları 225-350 bin Euro arasında değişiyor” dedi.