Ege ALO SANAT İSTİYORUM

ALO SANAT İSTİYORUM

30.09.2009 - 01:27 | Son Güncellenme:

Türkiye Sanat Otobüsü’yle sanat ve kültürü halkın ayağına götüren kurum, yeni bir çalışmaya imza atıyor. 0232 441 09 02 numaralı telefonu arayan köylülere güzel sanatların birçok dalı sergilenecek

ALO SANAT İSTİYORUM

Yeni bir boyut kazandı
İZMİR Devlet Senfoni Orkestrası’nın (İZDSO) “Türkiye Sanat Otobüsü” projesi yeni boyut kazandı. İZDSO Müdürü Kenan Gökkaya, mobil güzel sanatlar projesinin, müziği, resmi, heykeli, dansı, güzel sanatların birçok dalını “Alo sanat istiyorum” diyen köylere götüreceğini söyledi. Köylülere halk türküleri ve farklı müzik türleri dinlettiklerini, opera ve bale dansçılarının da eşlik ettiğini ifade eden Gökkaya, şöyle konuştu:

En ücra köşeye bile gidecek

KÖY meydanında Mozart’ı da dinlediler, Aşık Veysel’i de, Yunus Emre’yi de... Kendi kültürümüzden yola çıkarak evrensellikle nasıl buluştuğumuzu gördük. Kültür Bakanımız, en ücra köylere varıncaya kadar ulaşılacağının sözünü verdi. Otobüsümüz, Anadolu’yu kıyı bucak güzel sanatlarla buluşturacak. Yürüyen bir kültür merkezi olacak. Köyde yaşayan herkes, en azından bir kez güzel sanatların farklı türleriyle tanışma imkanı sağlayacak.

Geleceğin Fazıl’larına ilham

BU proje sayesinde belki köylerde geleceğin Fazıl Say’larına ve İdil Biret’lerine ilham vereceklerini söyleyen Kenan Gökkaya, şöyle devam etti: “Köy kökenli bir ailenin çocuğu olduğum için onradaki yaşamı iyi bilirim. Eğitimimi sürdürürken annemin söylediği, “Ne aldıysan köyüne de götür” sözleri bu projeye ışık tuttu. Bizler, yalnızca büyük şehirlerin sanatçıları değiliz, bu ülkenin sanatçılarıyız” diye konuştu.