Ege ALTAY KURTULDU

ALTAY KURTULDU

28.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

B. Münih, F.Bahçe, G.Saray derken genç golcü, kendini Kayserispor’da buldu. Altay, elde edeceği gelirle transfer yasağı engelini de aşacak

ALTAY KURTULDU

Altay yönetimi 17 yaşındaki yıldız futbolcusu Okay Yokuşlu’yu, Kayserispor’a verdi. Fenerbahçe ve Galatasaray başta olmak üzere pek çok kulübün istediği genç yetenek, kulübüne 2 milyon 300 bin TL kazandırdı. Uzun süren pazarlıkların ardından kulübünün tercihi doğrultusunda Kayserispor’un yolunu tutan Okay, üç yıllık sözleşme imzalayacak. Okay’ın satışından tarihinin en yüksek bonservis bedellerinden birini alacak Altay, bu parayla transfer yasağını kaldıracak.
Okay Yokuşlu, son üç yılda Altay’dan Kayserispor’a bonservisle giden üçüncü futbolcu oldu.

İzmir-Kayseri hattı
Siyah beyazlılar, 2009’da kaleci Gökhan’ı 800 bin, 2008’de ise stoper Eren’i 850 bin TL’ye Kayseri’ye sattı. Altay, geçen sezon da Musa Çağıran’ın Galatasaray’a transferinden 1 milyon TL kazanmıştı. U 17 Milli Takımı’nın kaptanı Okay, Avrupa’nın önemli kulüplerinin de dikkatini çekmesine rağmen Altay yönetiminin B.Münih’e ilk görüşmede 2.5 milyon euro fiyat vermesi nedeniyle yabancı kulüpler geri adım atmıştı.


Ödemeler yapılacak

Altay Başkanı Ahmet Taşpınar, Okay’ın, Türk futbolunun yükselen yıldızı olduğunu belirterek, “Bana göre Kayserispor yılın en önemli transferini gerçekleştirdi. Altay tarihinin en yüksek bonservis bedellerinden birini elde ederken, yetiştirici kulüp kimliğinin zirvesine ulaştı. Alışverişin iki kulüp ve özellikle Okay açısından hayırlı olmasını diliyorum. Bu gelirle, transferin önünü açmak için düğmeye basacağız” dedi.


Halı sahaya adı verilecek

Altay yönetimi, Kayserispor’a transferiyle kulübe 2 milyon 300 bin TL kazandıran Okay Yokuşlu’nun ismini, halı sahaya verecek. Başkan Ahmet Taşpınar, Vali Kutlu Aktaş Tesisleri’nin girişindeki otopark alanına halı saha inşa ettiklerini belirterek, “Sahayı en kısa zamanda tamamlayıp Okay Yokuşlu’nun ismini vereceğiz. Bundan sonra altyapımızda yetişip kulübe para kazandırarak ayrılan her futbolcumuzun adına bir halı saha yapılacak. Böylece hem kulübün kalıcı gelir hanesine bir kalem eklenecek hem de diğer oyunculara örnek bir ortam yaratılacak” dedi.