Ege Altay, özel çocukları 7 hafta ağırlayacak

Altay, özel çocukları 7 hafta ağırlayacak

28.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Altay, özel çocukları 7 hafta ağırlayacak

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Ulusal Down Sendromu Derneği ile iş birliği yapan siyah beyazlılar, özel çocukları futbolun büyülü dünyasıyla buluşturdu.

Haberin Devamı

Siyah beyazlılar, farkındalık yaratma amacıyla özel çocukları 7 hafta boyunca yeşil sahalarda konuk edecek. Down sendromlu çocukların sosyal hayatlarına katkı sağlanması amacıyla planlanan projede ilk buluşma Altay Vizyon Futbol Okulu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte özel tişörtlerini giyerek futbol okulu öğrencileriyle el ele sahaya çıkan özel çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı. Antrenörler nezaretinde becerilerini sergileyen çocuklar penaltı atıp çift kale maç yaptı.


‘Hepimiz sahip çıkmalıyız’


Yaşıtlarına, “Yok aslında birbirimizden farkımız” mesajı veren çocuklar atılan her gol sonrası büyük sevinç yaşadı. Bu coşkuya aileler de saha kenarından ortak oldu. Ulusal Down Sendromu Derneği Başkanı Şevket Cihan, “Çocuklarımız, 7 hafta boyunca her pazar günü sahada olacak. Finali 12 Mayıs’ta yapacağız. Altay Spor Kulübü’ne bu imkanı bizlere tanıdığı için çok teşekkür ediyorum” dedi. Altay Altyapı Direktörü Mahmut Gözüaçık ise, “Özel çocuklarımıza ülke olarak sahip çıkmak zorundayız. Onlarla birlikte olmak, bizlere de mutluluk verdi. Yaşattıkları güzel anlar için sağ olsunlar, var olsunlar” diye konuştu. l MUSTAFA KÖPRÜLÜ DHA