Ege Altay, sandık başına gidiyor

Altay, sandık başına gidiyor

28.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde saat 14.30’da başlayacak genel kurulda eski yönetici Ömer Hızlıok dışında Ethem Oruç’un da liste çıkarması bekleniyor. Başkan Taşpınar, aday olmayacak

Altay, sandık başına gidiyor

Altay’da 182 kongre üyesinin imzalarının kulübe teslim edilmesiyle başlayan süreç, bugün yapılacak olağanüstü genel kurulla sonuçlanacak. Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki kongre, saat 14.30’da başlayacak. Başkan Ahmet Taşpınar, önceki gün yaptığı basın toplantısında yeniden aday olmayacağını açıklarken, göreve talip olduğunu haftalar önce beyan eden Ömer Hızlıok’un yanı sıra eski yöneticilerden Ethem Oruç’un da liste çıkarabileceği bildirildi. Listesini açıklamayan Ömer Hızlıok‘un yönetimine kimleri alacağı merak ediliyor.

Erdoğan’dan açıklama
Özel işleri nedeniyle Afrika’da bulunan Oruç’un, Taşpınar’ın “Yokum” açıklaması üzerine camiadan yakın olduğu kişileri arayıp, “Kongreye yetişeceğim. Altay genel kurula tek listeyle gitmemeli. Çalışma yapalım” dediği öğrenildi. Eski başkanlardan Mehmet Erdoğan, Taşpınar’ın adaylığına kesin gözüyle baktığı için çalışma yapmadığını söyledi. Erdoğan, “Taşpınar’ın kararı sürpriz oldu. Ben Ömer Hızlıok’un karşısına her zaman çıkarım. Ama liste hazırlamak için yeterli zaman yok. Bence Ahmet Taşpınar, yeniden aday olmalıydı” diye konuştu.

CHP’li üç vekilden ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, İzmir milletvekilleri Aytun Çıray ve Mustafa Moroğlu, Altay’ı ziyaret etti. Eski başkanlardan Nafiz Zorlu ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Eren Gevgeli’nin de bulunduğu toplantıda, yerel yönetimlerin spor kulüplerine bakış açısı konuşuldu. CHP’li milletvekillerine, Folkart Alsancak Stadı, Hilal Sahası ve diğer tesislerin durumu hakkında bilgi verildi, yardım istendi. Yüksel, yerel yönetimle kopma noktasına gelen iletişimi yeniden sağlayacağını söyledi.