Ege Altın çocuklar

Altın çocuklar

31.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı lacivertli takımın altyapısında yetişen ve U 18 Milli Takımı ile Vaclac Jezek Turnuvası’nda “En değerli oyuncu” seçilen Salih Uçak’ı, Manchester City kulübünün takibe aldığı öğrenildi

Altın çocuklar

Bucaspor, Süper Lig’de tutunamayıp Bank Asya 1. Lig’e düşerken, altyapıdan yetiştirdiği genç yeteneklerle adını Avrupa’da da duyuruyor. Bucaspor’un altın çocukları, gittikleri şampiyonalarda gösterdikleri üstün performansla isimlerinden söz ettiriyorlar. Transfer yasağının kaldırılamaması, camiada moralleri bozarken, Bank Asya 1. Ligi’nde vitrine çıkacak gençlerden üst üste gelen güzel haberler umutları yeşertiyor. Geçen ay yapılan U 19 Avrupa Şampiyonası’nda Kamil Ahmet’in UEFA tarafından “En iyi 11”e seçilmesi, kaleci Ömer’in aynı şampiyonada ön plana çıkmasının ardından U 18 Milli Takımı’ndaki Salih Uçan da Vaclav Jezek Turnuvası’nda “En değerli oyuncu” ödülüne layık görüldü.

Yakın markaja alındı
Fırtına’nın altyapısında yetişen, Manchester City’nin takibe aldığı Salih, U-18 Milli Takımı’nda da ön plana çıktı. Ay yıldızlı ekibimiz Slovakya’daki organizasyonda Ukrayna ile final oynayıp normal süresi 0-0 biten maçı penaltılarla 5-4 kaybederken, Salih Uçan’ın sakatlanması da üzüntü yarattı. Bir ay sahalardan uzak kalacak Salih, geçen yıl Victor Banikov Turnuvası’nda da “En iyi orta saha oyuncusu” ödülünü kazandı. Bucaspor’un yeni sezonda çok şey beklediği gençler arasındaki Kamil Ahmet, Avrupa Şampiyonası’nda İspanya karşısında kazandığımız 3-0’lık zaferde başrol oynadı. Geçen sezon İngiltere’nin Milwall takımından alınan genç futbolcuya, Westham United’ın yanı sıra Trabzon ve Gaziantep talip oldu, ama yönetim bırakmadı.