Ege AMAZONLAR

AMAZONLAR

16.07.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Geçen yılın yıldızlar şampiyonu, bu sezon Bayanlar Ligi’nde Türkiye 2.’si olup, Süper Lig’e yükseldi. Fırtına, gençlerde de kupayı İzmir’e getirdi

AMAZONLAR

Ba­yan­lar Fut­bol Li­gi’nde Ga­zi Üni­ver­si­te­si’yle fi­nal oy­na­yıp Tür­ki­ye ikin­ci­si olan, ye­ni se­zon­da Sü­per Lig’de mü­ca­de­le et­me­ye ha­zır­la­nan Bu­cas­por, genç­ler ka­te­ori­sin­de de şam­pi­yon­luk ipi­ni gö­ğüs­le­ye­rek İz­mir’in gu­rur kay­na­ğı ol­du.
Ge­çen yıl yıl­dız­lar­da Tür­ki­ye Şam­pi­yo­nu olan sa­rı-­la­ci­vert­li kız­lar, Bo­lu’da ya­pı­lan Tür­ki­ye Genç­ler Şam­pi­yo­na­sı’nın fi­nal ma­çın­da, bir baş­ka İz­mir eki­bi Ko­nak Bld’yi 3-1 ye­ne­rek, ba­şa­rı zin­ci­ri­ne bir hal­ka da­ha ek­le­di.
Çok genç ve ge­niş bir kad­ro­ya sa­hip ol­duk­la­rı­nı be­lir­ten An­tre­nör Er­dinç Gü­ze­lay, “Ez­gi, Gül­şah, Öz­ge U 19; Na­ci­ye, Pa­muk, Ne­sil, Ha­ni­fe ise U 17 Mil­li Ta­kı­mı’nda for­ma gi­yi­yor. Yaş­la­rı uy­gun ol­du­ğu için mil­li fut­bol­cu­la­rı­mız­dan hem (A), hem de genç ta­kım­da ya­rar­la­na­bi­li­yo­rum. Genç ta­kı­mı­mız­da yer alan di­ğer oyun­cu­la­rın hep­si spor oku­lu­muz­da ye­tiş­ti. Alt­ya­pı­ya ver­di­ği­miz öne­min mey­ve­le­ri­ni top­lu­yo­ruz” de­di. Ba­şa­rı­la­rın­da, ai­le­le­rin de bü­yük kat­kı­sı ol­du­ğu­nu be­lir­ten Gü­ze­lay, “İz­mir fut­bo­lu­na renk kat­tı­ğı­mız gi­bi, ba­yan fut­bo­lu de­ni­lin­ce ilk ak­la ge­len ta­kım­lar ara­sı­na gir­dik. Ka­tıl­dı­ğı­mız tur­nu­va­lar­da maç­la­rı­mı­zı iz­le­yen bir­çok ku­lüp, fut­bol­cu­la­rı­mı­za trans­fer tek­lif edi­yor. An­cak kad­ro­mu­zu ko­ru­yup, ye­ni şam­pi­yon­luk­lar ka­zan­ma­ya ka­rar­lı­yız. Bu­cas­por, ba­yan fut­bo­lun­da lo­ko­mo­tif gö­re­vi üst­le­ne­cek” di­ye ko­nuş­tu.

Yö­ne­tim ma­aş bağ­la­ya­cak
Bucaspor Başkanı Şeref Üstündağ, büyük başarılara imza atan bayan futbol takımıyla gurur duyduklarını söyledi. Üstündağ, “Kızlarımıza şimdiye kadar yeterince
maddi-manevi destek sağlayamadığımızı düşünüyorum. Karşılık beklemeden centilmence sahaya çıkıp kupaları İzmir’e getiriyorlar. Yönetim Kurulu’na konuyu getirip, bayan futbolculara maaş bağlanmasını önereceğim” dedi. Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy da şampiyon ekibi bugün makamında konuk edecek.