Ege Ambulans helikopter stattan bebek aldı!

Ambulans helikopter stattan bebek aldı!

09.04.2010 - 01:14 | Son Güncellenme:

Kırkağaç’ta önceki gün Gürhan-Yaşar Burgucu çiftinin öğlen, Devlet Hastanesi’nde bir kız bebekleri dünyaya geldi.

Ambulans helikopter stattan bebek aldı

Sezaryenle doğan bebeğin solunum yetmezliği çektiği belirlendi ve daha kapsamlı bir hastaneye sevk edilmesine karar verildi. İzmir’den gelen Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans helikopter Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvası maçlarının oynandığı Şair Eşref Stadı’na indi. Bebeği alan helikopter İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne döndü. Belediyespor ile Musalar Gençlik Spor Kulüpleri’nin maçı da bir süre durdu.

Haberin Devamı

Akhisar’da okul müdürüne tehdit cezası
Akhisar Anadolu Lisesi’ne geçen yıl kalorifer için kömür alındı. Ancak, Tesellüm Komisyonu Başkanı öğretmen Adem Göksugür, kömürün sözleşmedeki miktar ve kaliteye uygun olmadığı gerekçesiyle teslim tutanağını imzalamadı. Göksugür ile Okul Müdürü Zeki Akgül arasında imza için tartışma çıktı. İddiaya göre Akgül, Göksugür’e küfür edip, tehdit savurdu. Göksugür de, müdür hakkında dava açtı, dava sürerken Zeytinliova’ya tayin edildi. Mahkeme Akgül’ü “tehdit”ten 6 ay 7 gün, “hakaret”ten de 2 bin 180 TL cezaya çarptırdı. Ceza ertelendi, Göksugür de eski okulundaki görevine döndü.

Dosya fotokopi parası yargıda
Ceza Muhakemesi Kanunu (CMUK) uyarınca görev yapan avukatların en büyük sıkıntısı olan dosya fotokopileri parası, vekalet ücreti ve dava sürecinde yapılan masraflar İzmir’de yargıya gidiyor. İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Avukat Ata Sabri Atılgan’ın başvurusu üzerine sorunun İzmir Barosu ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ortaklaşa çözülmesi hakkında karar verdi. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuya olumsuz yaklaştığını ileri süren İzmir Barosu ise sorunu idari yargıya taşıma kararı aldı.

Haberin Devamı

Tarihi topun son durağı Çanakkale
Çanakkale savunmasının güçlendirilmesi amacıyla 1889’da Almanya’dan satın alınan 7 toptan biri olan ve Urla Menteş Askeri Bölgesi’nde bulunan Krupp topu, Çanakkale’ye götürülmek üzere yola çıkarıldı. 2006’da Savunma ve Kültür Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği top, Çanakkale Eceabat Mecidiyeköy Tabyası’nda sergilenecek. Sökülerek üç parçaya bölünen tarihi Krupp topu, Türk bayraklarıyla örtülerek Çanakkale’ye götürülmek üzere yola çıkartıldı. 170 ton ağırlığındaki top, üçü TIR 5 araçlık konvoyla iki günde Çanakkale Şehitliği’nde olacak.

Sedanur’un suçu neydi?
İzmir’de, yaklaşık bir ay önce eşinden boşanan U.T.A., cinnet getirip Kahramanlar’da kaldıkları otelin odasında, velayetini aldığı 6 yaşındaki kızı Sedanur A.’yı boğarak öldürmüştü. İlk ifadesinde kızı Sedanur’u boğduktan sonra pişman olduğunu dile getirerek kızına suni teneffüs yaptığını fakat hayata döndüremediğini iddia eden baba U.T.A. kızının ölümü üzerine otel odasında kendisini önce asmaya çalışmış, ardından da boğazını ve bileğini keserek canına kıymak istemişti. Hastanede tedaviye alınan U.T.A. taburcu edildikten sonra tutuklandı. Eşini gece kulüplerinde garsonluktan vazgeçiremeyen babanın bunalıma girdiği belirtildi.

Haberin Devamı

POLİSTE 24 SAAT
Kapıdaki ayakkabılar çalındı Gaziemir Gazi Mahallesi’nde oturan Hülya Çolpan, evinin girişinde duran ayakkabılarının yerinde olmadığını görünce durumu polise bildirdi ve şikayetçi oldu.

Balkondan girip soydular
Dikili’de evine gelen Metin Denizci, etrafın dağınık ve ziynet eşyalarının yerinde olmadığını görünce polise başvurdu. Ekipler, açık olan balkon kapısından girildiğini ve 6 altın yüzük, 3 altın künye, 1 altın zincir, 2 gümüş yüzük, 2 gümüş kolye, 1 çift gümüş küpe ve 10 liranın çalındığını tespit etti.

İntihardan önce bir not bıraktı
Tire’de 17 yaşındaki A.K. dayısının evinde yakınları tarafından baygın bulundu. Hemen hastaneye kaldırılan A.K.’nin kaldığı evde “Hakkınızı helal edin, arkamdan ağlamayın” yazılı bir not bulundu.

Midilli at otlarken kayboldu
Bergama’da Kenan Çimen, açık alana beslenmesi için bıraktığı Midilli cinsi dokuz yaşındaki siyah, erkek atının yerinde olmadığını görünce polise başvurdu.