Ege Amerika-Türkiye iş fırsatları tanıtıldı

Amerika-Türkiye iş fırsatları tanıtıldı

14.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye’yle ABD’nin, askeri ve siyasi beraberlikten sonra, ekonomide de hızlı gelişme ve işbirliği içinde olacağı bir döneme girildiğini söyledi.

Amerika-Türkiye iş fırsatları tanıtıldı

İTO’da düzenlenen “Türkiye-ABD İş Fırsatları Toplantısı”nın açılışında konuşan Demirtaş, son dönemde ABD ticaret odalarından 8 heyetin İzmir’e geldiğini, Enerji Bakanlığı’ndan da bir heyetin işbirliği imkanlarını araştırmak üzere konuk olduğunu belirtti.
Demirtaş, “Türkiye, bölgesinde bir güç haline geliyor, ekonomik ağırlığını artırıyor. Ticaretin yüzde 50’den fazlası Avrupa’yla... Ancak Avrupa da iyi durumda değil. Sıkıntı, Yunanistan ve İrlanda’yla sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. ABD’nin Türkiye’yle çalışmalarında tempo yükseltmesi gerekiyor” dedi.
ABD Ticaret Ataşesi Thomas Bruns da ABD Ticareti Geliştirme Ajansı aracılığıyla ortak projeler geliştirilebileceğini kaydetti, “Unutmayın, Türkiye’de ABD’li bir iş ortağınız var, o da ABD Ticaret Müsteşarlığı” diye konuştu. Bruns, 2011’de Türkiye-ABD arasında iş konseyi toplantısı düzenleneceğini de açıkladı.

En büyük artısı, zemini...
Veryeri ve Dağıstan ailelerinin şirketleri, Ege ve CDS Yapı ortaklığında, Çiğli Egekent’te inşa edilen Palmiye Park Zirvekent evlerinin, İzmir’de, deprem güvenliği en yüksek zeminlerden birinde olduğu kaydedildi. Çoğunluğu 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşan sitede, 7’şer katlı 4 bloktaki toplam 147 dairenin de deniz gördüğü, hem konforlu yaşam hem de karlı yatırım fırsatı sunulduğu belirtildi.

Kış geldi, sobaya hücum!
İzmir’de vatandaş, havaların soğumaya başlamasıyla ısınma derdiyle boğuşmaya başladı. Elektrik, LPG ve doğalgaz fiyatlarını yüksek bulanlar, ‘babadan kalma yöntem’e, odun-kömür sobasına yöneldi. Özellikle Kapılar’daki işyerlerinde büyük hareketlilik yaşanıyor. Üç yıl önceki fiyatların geçerli olduğu, sobaların, büyüklüklerine ve türlerine göre 100-150 TL arasında satıldığı belirtildi.