Ege Anadolu’yu vermemek için yollara döküldüler

Anadolu’yu vermemek için yollara döküldüler

18.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hidro elektrik santralleri, maden aramaları gibi yatırımların doğaya vereceği en ufak zarara bile razı olmayacaklarını duyuran çevreciler, Ankara yollarına düştü

Anadolu’yu vermemek için yollara döküldüler

Vatandaşlar destekledi

DOĞAYA ve canlı yaşama zarar veren tüm yatırımların durdurulması için “Anadolu’yu vermeyeceğiz” sloganı ile düzenlenen, Ankara’da sona erecek yürüyüşler başladı. Maden aramalarına dikkat çekmek, HES’lerin yapımına engel olmak isteyen çevreciler, Muğla’da toplandı. Burada davul zurnayla halay çeken, Karadeniz müzikleriyle horon tepen çevreciler tepkilerini dile getirdi. Sloganların atıldığı, dövizlerin taşındığı gösteriye vatandaşlar da büyük destek verdi.

Yaşam tehdit altında

GRUBUN sözcüsü Berkay Kuyzu “Son on yılda tüm sularımız enerji şirketlerinin eline geçti. Üzerlerine hidroelektrik santralleri kuruldu ve kurulmaya çalışılıyor. Dağlarımız ormanlarımız maden şirketleri tarafından parsellendi. Delik deşik ediliyor. Yaşamımız nükleer santraller ve termik santraller tehdidi altında. Feryadımızı duyan yok. Zeytin yetiştirdiğimiz toprağımızı hakir görenlerin, engin ağaçlarımızı odun olarak görenlerin karşısındayız” dedi.

Avukatlar yelkene merak sardı

İZMİR Barosu Avukatları yelkene merak sardı. Sığacık’ta kursa başlayan avukatlar Uğur Karadağ eşi Özlem Karadağ, Osman Albaş, Adnan Özdemir, Nezih Tankış ve A. Sinan Sürücü, 6 haftalık kursla yelkenci olacak. Yelken hocası Doğan Güzeliş, kursu başarıyla bitirenlere Denizcilik Federasyonu’nun “Yat kaptanlık Ehliyeti” verdiğini söyledi. Güzeliş, “Bugüne kadar bir çok meslek mensuplarına kurs verdim. Şimdiki öğren-cilerimin hepsi avukat. Kursu başarıyla tamamla- yacaklarına eminim” dedi.