Ege ANIT OKULLAR satışa çıkıyor

ANIT OKULLAR satışa çıkıyor

11.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim, İzmir’in aralarında Atatürk Lisesi, Kız Lisesi, Namık Kemal Lisesi gibi en ünlü, en değerli okullarının satışı için tarihçesinden tapusuna kadar inceleyip rapor hazırlıyor

ANIT OKULLAR satışa çıkıyor

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin okullar açılmadan İzmir’de, arsasıyla, binasıyla, tarihi özellikleri ile “en değerli” olan gözde okulların satışı için tespit çalışmalarına başladığı ortaya çıktı. İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, okulların satılıp 9 ayrı kampus kurulmasının planlandığı belirterek, “Çalışma merkezdeki tüm okulları kapsıyor ama bunların içinde özellikle yoğunlaştığımız 25 civarında okul var. Sanayi, eğlence bölgelerinde kalan, yerleşimin az olduğu okullar” dedi.

Haberin Devamı

Tarihi binalar gözde
Yıllardan beri dillendirilen başta Atatürk, Kız, Namık Kemal gibi tarihi liselerin de olduğu arsası, binası, konumu değerli okulların satılmasıyla ilgili çalışmalar somutlaştı. Ders yılı öncesinde Bakanlıktan gelen müfettişler, bu “değerli” okullarda satışla ilgili detay toplamaya başladı. Bir okul idarecisi müfettişlerin, okulların tapusunun müstakil olup olmadığına, öğrenci sayısına kadar her bilgiyi istediğini belirterek şunları söyledi:

Tapu bilgilerine bakılıyor
“Öğretim yılı arefesinde böyle bir çalışma sürpriz oldu. Müfettişler, okulun tapu bilgilerini de toparlıyor, tarihçesi hakkında da bilgi alıyor. Okulun bulunduğu bölgenin sanayi, konut, eğlence gibi tespitini yapıyor. Tapusunun müstakil mi, hazineye mi ait bunlara bakıyorlar. Okulun nakledilmesi halinde binanın, satılıp satılamayacağı konusu değerlendiriliyor.”

Haberin Devamı

İzmir’de 9 kampus kurulacak

Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, metropol ilçelerin kenarlarında alanı 200-600 dönüm arasında değişen kampus yapmaya uygun 9 büyük arsa belirlediklerini söyledi. Bardakçı, “Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Menemen, Çiğli, Buca Kaynaklar, Limontepe, Güzelbahçe, Seferihisar, Torbalı tarafında arsalar tespit ettik. Bölgelerin özelliklerine göre lise türlerini çalışıyoruz. Turistik bölgelerinde turizm okulları, sanayi bölgelerinde sanayi okulları, Buca Kaynaklar gibi yerlerde ise genel liseler için kampus düşünüyoruz. Süre olarak bilmiyorum ama bu konuda yoğunlaştık” dedi.