Ege “Ankara 2.adaya sıcak bakmıyor”

“Ankara 2.adaya sıcak bakmıyor”

20.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir’de 19 ilçede mevcut ilçe başkanlarıyla kongreye gidecek. Buca, Gaziemir, Urla, Bayındır, Konak, Narlıdere, Çiğli, Menemen, Foça, Kınık ve Aliağa’da ilçe başkanlarının performansı teşkilata sorulacak.

“Ankara 2.adaya sıcak bakmıyor”

Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “Genel Merkez, ikinci bir aday çıkmasına sıcak bakmıyor. Teşkilatın terbiyesini almış biri teşkilatın kararına rağmen aday olursa kendisi için sıkıntı olur. Çünkü siyaset bir maraton koşusudur. Tüm nefesini birden tüketemezsiniz” dedi.

19 başkanla yola devam
İzmir’de 24 Kasım’da ilçe kongrelerine Torbalı ile başlayacak olan Ak Parti’de seçimler, yarışsız geçecek. Genel Merkez, 19 ilçede mevcut ilçe başkanlarıyla yola devam etme kararı aldı. Genel Merkez’in desteğini alan ilçe başkanları, kongreye rakipsiz çıkacak. Buca, Gaziemir, Urla, Bayındır, Konak, Narlıdere, Çiğli, Menemen, Foça, Kınık ve Aliağa’da eğilim yoklaması yapılarak, ilçe başkanlarının performansı ölçülecek, rakiplerinin durumu değerlendirilecek.
Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “Eğilim yoklaması yapacağımız ilçelerde değişikliğe gideceğiz diye bir şey yok. Genel Merkez, ikinci bir aday çıkmasına sıcak bakmıyor. Teşkilatın terbiyesini almış biri teşkilatın kararına rağmen aday olursa kendisi için sıkıntı olur. Çünkü siyaset bir maraton koşusudur. Tüm nefesini birden tüketemezsiniz” dedi.

Teşkilat, tek aday baskısına tepkili
AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Ege Bölge Koordinatörü Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, İzmir Koordinatörü Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ve İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın katıldığı toplantıda Ankara’da alınan kararlar teşkilatı pek tatmin etmedi. Genel merkezin mevcut ilçe başkanlarıyla devam etme kararı aldığı Bornova ve Bayraklı’da hareketlilik başladı. Genel Merkezde alınan karar Bayraklı teşkilatında yaşanan çatlağı daha da derinleştirdi. Delege seçimlerinde silahlı kavganın yaşandığı Bayraklı’da kongre sürecinde AK Parti Genel Merkezi’nden onay alan İlçe Başkanı İsmail Sarı’nın delegelere ve partililere çektiği cep telefonu mesajı kriz yarattı. İlçe Başkanı İsmail Sarı’nın Ankara’dan daha İzmir’e gelmeden partililere mesaj çekmesinin çok yanlış olduğunu ifade eden muhalefetin güçlü isimlerinden Erdal Seyitler, yapacağı toplantı ve görüşmeler sonucunda son kararı vereceğini ifade etti.
İZMİR Milliyet