Ege Araba fiyatına kuş

Araba fiyatına kuş

03.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Yenişehir’de pazar günleri kurulan Kuş Pazarı’nda satışa çıkartılan Hünkari adı verilen nadide güvercinler, 20 bin lirayı bulan fiyatlarıyla parmak ısırtıyor. Özel üretilen değerli kuşları görmek için meraklıları İzmir’e akın ediyor

Araba fiyatına kuş

Merkez oldu
İZMİR’İN Yenişehir semtinde yılardır kurulan Kuş Pazarı, Türkiye’nin dört bir yanıdan gelen kuş meraklılarının, diğer bir deyişle “Kuşbaz”ların buluşma noktası oldu. Çeşit çeşit tavuktan ötücü kuşlara, ördekten sakaya pek çok türü biraraya getiren pazarın önemli çeşidini ise güvercinler oluşturuyor.
Her cins bulunuyor
TAKLACI, Balon, Paçalı gibi güvercin türleri arasında en büyük ilgiyi ise Hünkari adı verilen tür görüyor. Kanatlarındaki desenin özelliğine göre hünkari fiyatları 5 bin liradan başlayıp 20 bin lirayı bile aşabiliyor. Hünkariler, sadece alıcılar diğel, seyirciler tarafından da büyük ilgi görüyor.


Dernek kurdular

İzmirli güvercin meraklıları, faaliyetlerini bir dernek çatısı altında sürdürüyor. Dernek başkanlığını üstlenen Bilgisayar programcısı Lütfi Kaşatan,25 bin civarında İzmirli’nin kuşçulukla uğraştığını belirterek, Türkiye’nin en önemli kuş pazarlarından biri olan İzmir’de kendilerine denetim altında modern bir tahsis edilmesini istedi.