Ege ‘Araştırma projeleri hayata geçirilmeli’

‘Araştırma projeleri hayata geçirilmeli’

07.08.2019 - 02:46 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi, araştırmacılar ile yatırımcıları ‘Discovery 100’ etkinliğinde buluşturdu. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ekonomik güç için, ürün odaklı projeleri hayata geçirmemiz gerek” dedi

‘Araştırma projeleri hayata geçirilmeli’

Ege Üniversitesi (EÜ) ile Uluslararası Melek Yatırım Ağı MAIN (MaQasid Angel Investors Network) ortaklığında düzenlenen ve Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu’nun da katıldığı ‘Discovery 100’ etkinliğinde araştırmacılar, ulusal ve uluslararası yatırımcılarla bir araya   geldi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Başkan Vekili, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “Bu toplantı, üniversite odaklı üretilen bilginin ticarileşmesi çıtasında, bir yatırımcıyla buluşma noktasındaki sınırlı örnekler arasındadır. Bu noktada Rektör hocamıza böyle bir toplantı hazırladığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

Bilim ve teknoloji alanının önemli isimlerini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Çağımız, tam anlamıyla bir bilim ve teknoloji çağı ve ülkeler arasında ciddi bir rekabet var. Bu nedenle de ülkeler ve sanayi kuruluşları Ar-Ge faaliyetlerine çok önem veriyorlar. Dünyadaki bu gelişmeler karşısında ülke olarak bizler,  başta da TÜBİTAK olmak üzere Ar-Ge politikalarımızı yenilemekteyiz.  İnsan ve para kaynağımızı en etkin biçimde kullanmak zorundayız. Ülkemizin dünya çapında ekonomik anlamda güçlü kılmanın yolu,  ürün odaklı araştırma projelerinin hayata geçirilmesidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ülkede ilk sırada geliyor

Ülke ekonomisine daha fazla katkı sunmak adına ‘araştırma üniversitesi’ olma hedefini belirlediklerini vurgulayan Prof. Dr. Budak, “Yaklaşık iki yıllık süreçte başlattığımız proje seferberliği ile TÜBİTAK nezdinde en fazla proje yapan üniversite olduk. Yine TÜBİTAK’tan en fazla bütçe alan ODTÜ’den sonra ikinci olan Hacettepe Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi ile yarışır durumdayız” şeklinde konuştu. Son 2 yılda Ar-Ge politikasına yönelik olarak altyapıda önemli değişikliklere gittiklerini belirten Prof. Dr. Necdet Budak şunları söyledi:

“Hem kamuya hem de özel sektöre tüm akademisyenlerimizin erişimini sağladık. Hem üniversite içindeki araştırmacılar hem de bölge sanayicisinin araştırmacıları, kolaylıkla laboratuvarlarımıza ulaşabiliyor. Bu sistemler sayesinde laboratuvarlarımızda yapılan işlemlerin sayısı yaklaşık 10 kat arttı.”