Ege ‘Arka sıralar için de proje üretmeliyiz’

‘Arka sıralar için de proje üretmeliyiz’

07.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Arka sıralar için de proje üretmeliyiz’

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin düzenlediği ‘Sosyal Belediyecilik ve Yerelde Kalkınma’ konulu söyleşide konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, yerel seçim ve İzmir’le ilgili düşünceleri paylaştı. İzmir’in yüzlerce yıldır liman kenti olduğunu ifade eden Başkan Soyer, “Kent tek başına Akdeniz çanağındaki ticaret hacminin yüzde 30’unu elinde tutarken, İstanbul yüzde 12’lerde, İskenderiye ve Beyrut yüzde 2’lerdeydi.

Haberin Devamı

‘Global aktör haline gelebilir’

İzmir, Anadolu’nun Batı’ya; Batı’nın da Anadolu’ya açılan kapısı; bu yüzden İzmir hep öncü kent oldu. İzmir öncülüğünde Akdeniz tekrar global bir aktör haline gelebilir” diye konuştu. Soyer, “Ortak markalardan, pazarlardan, tarım politikaları, turizm politikaları geliştirebilir. Birlikte hareket ederek zenginliklerini büyütüp, bu global dünyada daha çok pay sahibi olabilir. O kentler ağı birlikte büyümeyi mümkün kılabilir” dedi.

İzmir’i amfitiyatro’ya benzeten Soyer, “Sahneyi görmeyen, arka sıralar için de proje üretebilmek önemli. Perspektifi değiştirmek, arka sıradakilerle birlikte kentte yeni bir hikâye yazmak lazım. İzmir, dünyayı değiştirebilir” vurgusunu yaptı.