Ege Artı Para’dan vazgeçin

Artı Para’dan vazgeçin

15.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin son oturumunda yine gerginlik yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İZBAN’da gizli zam yapıldığını ileri sürdü.

Artı Para’dan vazgeçin

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin nisan ayı son birleşimi, Başkanvekili Sırrı Aydoğan’ın idaresinde gerçekleştirildi. Meclis oturumunda, gündem maddeleri görüşüldükten sonra dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Parti Gurup Başkanvekili Bilal Doğan, İZBAN’da uygulanan ‘Gittiğin kadar öde’ uygulamasını eleştirdi. Kelime oyunlarının altında gizli zam yapıldığını ileri süren AK Partili Doğan, artı para ile vatandaşın cebine ilave bakiye yükleniyor gibi yapıldığını fakat bu uygulamanın vatandaşın cüzdanına eksi para olarak yansıdığını savundu.

Haberin Devamı

Daha önce 5 lira olarak belirlenen tarifenin, bu uygulama ile birlikte 5 lira 46 kuruşa yükseldiğini iddia eden Bilal Doğan, 46 kuruşluk örtülü zam yapıldığını savundu. Doğan, şunları söyledi: “Toplam 44 kilometre olan güzergahta 15 kilometrenin üzeri ilave ücretlendirmeye tabii olup yarı yolda inen hemşehrilerimize inişlerde kart bastığı, validatörler vasıtasıyla para iadesi yapılmaktadır. Baktığımızda yarı yolda inen yolcular için faydalı gibi gözüken bu uygulama aslında hatalı bir karardır.” Yapılan değişikliğin halkın taleplerine ne kadar yabancı olunduğunu gösterdiğini söyleyen Doğan, Aydoğan’ı Fahri Altay Aktarma Merkezi’ne götürme davetinde bulunarak şunları dile getirdi: “Gelip orada öfkeli vatandaşların şikâyetlerine kulan verin. En iyi yaptığınız işi yapın gelin bu sistemden vazgeçin, kâğıt bilet sistemine geçin. Bu uygulama ESHOT’un boyunu aşıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Başarı, çok muhalefet değil’

Sırrı Aydoğan da şunları söyledi: “Seferihisar’dan binen kişi 5 lira para veriyordu, nerede inerse insin. Günah değil mi biri Ulamış’ta iniyor, biri Üçkuyular’da iniyor. Burada vatandaşın menfaati var. Ulamış’a kadar 2,5 lira, yola devam ederse 5 liraya gidiyor. Muhalefetin de usulü adabı var. Çok muhalefet yapmak çok başarılı olmak demek değildir.” Umut Karakoyun - DHA

Yazarlar