Ege Asfalt, itiraza takıldı

Asfalt, itiraza takıldı

16.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kentin yolları onarılmayı beklerken, ihalede yarışan iki firma birbirlerine itiraz ettiği için iki yıllık ihale iki aydır bitmedi ve çalışmalara başlanamadı

Asfalt, itiraza takıldı

Kış ayları sonrası bozulan yollar ve yeni akslar asfalt beklerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2 yıllık asfaltlama ihalesi 2 aydır sonuçlanamadı. Yıllardır asfaltlama işini yapan belediye şirketi İZBETON’un en iyi üçüncü teklifle geride kalması üzerine Büyükşehir Belediyesi’nde kriz yaratan ihalede hem kazanan firma hem de ikinci firma karşılıklı itiraz etti. İZBETON A.Ş.’de kriz yaratan 2 yıllık İzmir’in yollarının asfaltlanması ihalesinde, ikinci şok yaşandı.

Benzer gerekçeler
Geçen Mart ayında yapılan ve Nisan ayında sonuçlanan ihaleyi 159 milyon 357 bin 200 TL’lik teklifle Arma İnşaat-Cengizler Yol Yapı San.-Seda İnşaat ortak girişimi kazandı. Firmayla sözleşme imzalanması için hazırlık yapılırken, 180 milyon 700 bin 500 TL’yle ikinci en iyi teklifi veren Bergiz İnşaat ihaleye itiraz etti. Bergiz İnşaat, ihaleyi kazanan Arma İnşaat ortak girişiminin iş için yetersiz olduğuna dair iddialarda bulundu. Arma İnşaat da Bergiz İnşaat’la ilgi benzer gerekçelerle itiraz da bulundu. İhale komisyonu her iki firmanın itirazları ve gönderdikleri belgeleri incelemeye aldı.

Haberin Devamı

İZBETON’A umut ışığı

Belediye kulislerinde her iki tekli-fi veren firmaların da itiraza konu olan iddiaların doğruluğu halinde ihale dışı kalma olasılığı da bulunduğu, bu gerçekleşirse İZBETON’un ihaleyi kazanabile-ceği öne sürüldü. İZBETON 189 milyon 900 bin TL ile 3. firmaydı.

İzmir’de 4 gün gökyüzü kapalı
İzmir 5 gün boyunca etkili olacak yağışlı havanın etkisine giriyor. Sıcaklıklar 22 dereceye kadar düşecek nem oranı ise yüzde 90’lara çıkacak. Devlet Meterololoji İşleri’nden alınan tahmin raporuna göre önümüzdeki 4 gün İzmir’de beklenen hava durumu şöyle olacak:
Çarşamba: En düşük, 16 en yüksek 22
(sağanak yağışlı)
Perşembe: En düşük 14, en yüksek 23
(sağanak yağışlı)
Cuma: En düşük 13, en yüksek 22
(sağanak yağışlı)
Cumartesi: En düşük 14, en yüksek 23
(parçalı bulutlu)