Ege Aşırı sürat yapan sürücü şimdi yandı!

Aşırı sürat yapan sürücü şimdi yandı!

09.07.2017 - 03:22 | Son Güncellenme:

İzmir trafiği, ağustostan itibaren ‘Akıllı Sistem’ kapsamında elektronik cihazlarla yönetilecek. 13 güzergâhta hız kontrolü oluşturuldu, hız yapan belirlenecek, cezası anında kesilecek

Aşırı sürat yapan sürücü şimdi yandı

İzmir’de altyapısı iki yıldır hazırlanan ve devreye girdiğinde kent için ulaşım trafiğini elektronik cihazlarla yönetecek olan ‘Akıllı Trafik Sistemi’nde ilk önemli adım, ağustos ayı başında atılıyor.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla kurulan sisteme göre, itfaiye araçları ve belediye otobüsleri sinyalizasyonlarda hiç beklemeden geçecek, geçiş üstünlüğüne sahip olacak.
Böylece itfaiyenin yangın yerine gecikmesi ve otobüslerin yolcuları bıktıran beklemeleri önlenecek.

İzmir Akıllı Trafik Sistemi’nde ana arterler 24 saat kontrol altında tutulacak. 100 ana kavşak, yaklaşık 500 sinyalize kavşak her dakika izlenecek.

Merkezde kamera kontrol sistemiyle hız, park yasağı ve hatalı uygulama ihlalleri anında tespit edilecek.

24 saat kontrol

Kent merkezinde 13 güzergâhta hız koridoru oluşturuldu. Trafiğin ana damarı bu yollarda hız kontrolüyle kaza yapmamaları önlenecek ve böylece en küçük kazada saatlerce yolun tıkanmasına izin verilmeyecek. Anında çekici müdahalesiyle akışkanlık sağlanacak. Aynı şekilde sürücünün hız ihlali tespitiyle cezası sonra adresine gönderilecek. Trafik yoğunluk bilgilerinin alınması için de 209 ölçüm cihazı devreye girdi.

Haberin Devamı

Eğitimler tamam

Toplu ulaşımda belediyeye ait 1700 otobüste kamera sistemi bulunacak. Araç içi ve dışındaki hareketlerini takip edecek kameralarla, mevcut şikayetlerin önemli bölümü ortadan kaldırılacak.

Bu amaçla kurulan Akıllı Trafik Sistemi merkezindeki elektronik ve bilgisayar kullanımına hakim personelin eğitimi tamamlandı.

Bin personel çalışacak

Dönüşümlü olarak yaklaşık Bin personel çalışacak ve sürekli kayıt yapılacak. Trafikte insan yaşamını kurtaracak ve kolaylaştıracak sistemin kurgusu, itfaiye ve ESHOT araçlarına yapıldı. Sistemin, ambulanslara da konulması da planlanıyor, bu konuda Sağlık Bakanlığı’na teklif iletildi.