Ege Asyalı Türkler İzmir’de buluştu

Asyalı Türkler İzmir’de buluştu

09.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bir dizi eğitim programı nedeniyle İzmir’de bulunan Dünya Gençleri Dostluk ve Dayanışma Derneği yöneticileri ve üyesi, 40 kişilik grup, kentteki tarihi ve kültürel mekanları gezdi.

Asyalı Türkler İzmir’de buluştu

Afganistan, Ağıska Türkleri, Irak Türkmeneli, Kırgızistan, Güney Azerbaycan, Kazakistan’dan gelen heyet Atatürk Müzesi, İzmir Mask müzesi ile Oyun ve Oyuncak Müzesi’ni ziyaret etti.

7 büyük organizasyon
Merkezi Ankara’da bulunan derneğin bugüne kadar 7 büyük uluslararası buluşma düzenlediğini vurgulayan Genel Başkan Sedat Adakan, “Elimizden geldiği kadar Türk dünyası gençlerini aynı çatı altında birleştirmeye, bütünleştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


Balon yasağı sevindirdi

İzmir Valiliği tarafından, denize bırakılan balonlara havalı tabanca ve tüfekle atış yapılmasının ve yaptırılmasının yasaklanması kararı, denizciler tarafından memnuniyetle karşılandı. Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi tarafından konu ile ilgili çalışma nedeniyle İzmir Valisi Cahit Kıraç’a teşekkür yazısı gönderildi. DTO Şube Başkanı Geza Dologh, kıyılarda denize bırakılan balonların patlatılması sonucunda, balon parçalarının Rıhtım Bölgesi’nde yoğun olarak deniz yüzeyinde toplandığını, kirliliğe yolaçmasının yanı sıra gemilere zarar verdiğini söyledi.

Engellilere özel iftar

Bayraklı Belediyesi tarafından engelliler ve ailelerine Manavkuyu Semt Merkezi’nde iftar yemeği verildi. İftar yemeğine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile eşi Bahriye Karabağ da katıldı. Başkan Karabağ, yemeğe katılan 100 engelli vatandaş ve aile bireyleriyle tokalaşıp, sohbet etti, sorunlarını dinledi. Karabağ, “Bayraklı’da engellilerimizin engellerini kaldırmak adına çalışmaya devam edeceğiz” dedi.