Ege Atatürk’ü en iyi anlatanlara ödül

Atatürk’ü en iyi anlatanlara ödül

15.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Atatürk’ün Çocukları Atatürk’ü Anlatıyor” kompozisyon yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Atatürk’ü en iyi anlatanlara ödül

Konak Belediyesi, Konak Milli Eğitim Müdürlüğü, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin dört yıldır düzenlediği “Atatürk’ün Çocukları Atatürk’ü Anlatıyor” kompozisyon yarışması ödülleri, düzenlenen törenle verildi.
Tören boyunca duvara yansıtılan Atatürk fotoğrafları, Ulu Önder’in bıraktığı değerleri bir kez daha hatırlattı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, toplumun en çok ihtiyaç duyduğu şeyin dayanışma, birlik ve beraberlik olduğunu bir kez daha vurgulayarak, “Özellikle gençlerimizin böyle anlamlı etkinliklerde, kültür ve sanatın aydınlığını geleceğe taşıyor olmaları çok önemli. İnsan olmanın gururunu yaşatan bir lidere sahibiz. Gençlerimiz kompozisyonlarında bu özel lidere yani Mustafa Kemal Atatürk’e duydukları sevgiyi en güzel şekliyle dile getirdiler. Onları tebrik ediyorum” diye konuştu.
Atatürk’ün fikirlerinin ne kadar doğru olduğunun her geçen gün daha güçlü hissedildiğini söyleyen Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihabir Çulhaoğlu ise “Atatürk’ün yaptığı ilk işlerden biri yetenekli gençleri yurtdışına eğitime göndermek oldu. Onlara ‘Sizi bir kıvılcım olarak gönderiyorum, birer volkan olarak geri döneceksiniz’ diyerek daha o günden, sanatta ileriye gitmeyi hedef koydu” dedi.

Haberin Devamı

İşte kazananlar
Yarışmada ortaokullarda birinci Umut Özden (Melih Özakat Ortaokulu), ikinci Öykü Bolulu (Salih İşgören Ortaokulu) oldu, üçüncülüğü Melih Kutlan (Melih Özakat Ortaokulu) ve Havva Nur Apaydın (Gazi Ortaokulu) paylaştı. Liselerde, birinci Merve Kızılay (Atatürk Lisesi) oldu. İkinciliği Aslı Şen (Nevvar Salih İşgören Denizcilik Meslek Lisesi) ve Bahar Bulut (Namık Kemal Lisesi) paylaştı. Üçüncü ise Dilara Aydoğmuş (Nevvar Salih İşgören Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi) oldu.