Ege Avrupa’nın devleri İzmir’e geliyor

Avrupa’nın devleri İzmir’e geliyor

01.12.2017 - 01:02 | Son Güncellenme:

Altınordu’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ana desteğiyle organize ettiği U12 İzmir Cup, Nisan ayında Avrupa futbolunun en büyük kulüplerini İzmir’de buluşturacak

Avrupa’nın devleri İzmir’e geliyor

Avrupa’nın en iyi 12 yaş takımlarını U12 İzmir Cup’ta 4 yıldır bir araya getiren Altınordu’nun, 6-7-8 Nisan tarihlerinde Selçuk’taki İsmet Orhunbilge Tesisleri’nde organize edilecek U12 İzmir Cup, şimdiden Şampiyonlar Ligi’ne döndü.

Haberin Devamı

En kapsamlı turnuva

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ana destekçisi olduğu dev turnuvada Bayern Münih, West Ham United, Porto, Atletico Madrid, Celta Vigo, PSV Eindhoven, Sampdoria ve Genk gibi Avrupa futbolunun en iyi 12 yaş ekipleri mücadele edecek. Ülkemizden Galatasaray, Beşiktaş, Bursaspor, Trabzonspor ve Kasımpaşa’nın başvuruları kabul edildi. Turnuvada İngiltere’den Stoke City, Sheffield FC, West Bromwich, Sheffield United, Southhampton, West Ham United, Stevenage ve Sheffield Wednesday, Almanya’dan Bayern Münih ve Köln, Hollanda’dan PSV Eindhoven, AZ Alkmaar ve Twente, İspanya’dan Atletico Madrid, Celta Vigo ve Deportivo, Portekiz’den Porto, Benfica, Braga ve Sporting Lizbon, Fransa’dan Stade Rennes, Belçika’dan Genk, İtalya’dan Sampdoria, Polonya’dan Krakow, Çekya’dan Slavia Prag ve Sparta Prag, Hırvatistan’dan ise Dinamo Zagreb’in yer alması kesinleşti.

Haberin Devamı

‘33 başvuru kabul edildi’

Kayıtların devam ettiğini, bugüne kadarki en kapsamlı U12 İzmir Cup’ı organize edeceklerini belirten Altınordu Sportif Etkinlikler Yönetmeni Umut Köse, “Beş kıtadan en iyi 12 yaş takımlarını İzmir’de buluşturacağız. Şu ana kadar 33 başvuru kabul edildi. ABD ve Asya kulüpleriyle de görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.