Ege Avrupai Altınordu

Avrupai Altınordu

19.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yetiştirdiği futbolcularla dikkat çeken ve gençlere Avrupa kapılarını aralayan Altınordu’da, yeni transfer Anıl Koç, kendine ve futbola dair olan görüşlerini dile getirdi. Şeytanlar’ın Avrupa gündeminde de kendinden söz ettirdiğini söyleyen Koç, “futbolda yetiştiricilik” kavramına değindi

Avrupai Altınordu

Altınordu’nun Anderlecht patentli yeni transferi Anıl Koç, kırmızı-lacivertli kulübün Çağlar Söyüncü’nün Freiburg’a, Cengiz Ünder’in Roma’ya gidişiyle birlikte Avrupa’da gündemde olduğunu söyledi. “Barış Alıcı ile Berke Özer’in Fenerbahçe’ye transferi sayesinde bu gündem daha da yoğunlaştı. Transferler, düzenlenen-gidilen turnuvalar ve buralardaki başarı sayesinde Altınordu, Avrupa futbolunun yetiştiricilik anlamında en çok tanıdığı Türk kulübü konumuna yükseldi” dedi.

Haberin Devamı

‘Futbol Sistem Ürünüdür’

Belçika futbolu ile Altınordu mantalitesinin benzer olduğunu da kaydeden Anıl Koç, “Belçika’nın Dünya Kupası’ndaki üçüncülüğü tesadüf değil, belirli bir sistemin ürünü. Belçika, futbol üzerine gerçekten planlı ve programlı bir şekilde kafa yorup bilimsel olarak yaklaşıyor. Özellikle genç futbolculara verilen şanslar da toplam kalitenin yükselmesini sağlıyor. Altınordu ile bu açılardan büyük benzerlikler görüyorum. Biz de kısa sürede bu noktaya gelebiliriz” diye konuştu. Anderlecht ve Standard Liege tecrübelerinden sonra Antalyaspor’da Etoo, Nasri ve Jeremy Menez gibi dünya çapında yıldızlarla birlikte forma giyen Anıl Koç, “Özellikle Etoo’dan saha içi ve dışına yönelik çok şey öğrendim. Nasri sayesinde oyun kalitemi yükselttim. Her oyuncunun en iyi yönlerini örnek aldım. Altınordu’ya en iyi şekilde fayda sağlayacağıma ve şampiyonluk yolunda kulübe katkı vereceğime inanıyorum” dedi.