Ege Avrupalı Arkas

Avrupalı Arkas

21.02.2009 - 00:08 | Son Güncellenme:

Arkas rüzgarı, Avrupa’yı da sallamaya başladı. Challenge Cup’ta Fransız Tourcoing’i eleyerek Final-Four’a yükselmeyi başaran ilk İzmir takımı oldu, gözünü kupaya dikti

Avrupalı Arkas

Türk voleybolunda esen Arkas fırtınası, artık Avrupa’da da hissediliyor. Bu sezon Avrupa kupalarında 4. kez mücadele eden mavi-beyazlı ekip, Estonya’nın Selver Tallin ve Almanya’nın Generali Haching takımlarından sonra Fransız Tourcoing’i de eleyerek Final-Four’a çıkan ilk İzmir ekibi olmanın gururunu yaşıyor. 2006-2007’de Top Teams Cup’ta çeyrek final oynayan Arkas, 2005-06 sezonunda CEV Cup, geçen sezon da Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil etmişti.

Final Four için başvuru
Sezon başında belirlediği Avrupa’da Final-Four hedefine ulaşan Arkas şimdi de gözünü kupaya dikti.
21-22 Mart’ta yapılacak Final-Four maçlarını İzmir’e aldırmak için dün Avrupa Voleybol Federasyonu’na başvuran Asbaşkan Bernard Arcas, “İlk maçta 3-0 yenildiğimiz Tourcoing’i elemek çok büyük başarı. İzmirli voleybolseverlerin desteği ile zafere ulaştık. Final-Four’u evimizde düzenlersek kupaya ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Hedef Netaş’ın rekoru
Erkek takımlarının Avrupa’daki en büyük başarısının NETAŞ’ın 1997’de Konfederasyon Kupası’nda elde ettiği ikincilik olduğunu hatırlatan Genel Koordinatör Yaşar Ergün ise, “İzmir’e yine bir ilk yaşattık. Şimdi sıra ülkemize ilk kez bir kupa getirmekte” dedi. Arkas’ın kupadaki rakiplerinden Yunan Patras önceki turlarda Dinamo Bükreş, Cannes, Kopeskver ve Galatasaray’ı eledi.

Haberin Devamı

Hiç kolay olmadı...
Üç sezondur Arkas’ın dümeninde olan ve 1 şampiyonluk kazanan İspanyol Antrenör Fernando Munoz Benitez, Tourcoing maçlarının kolay geçmediğini söyledi. Fransa’daki 3-0’lık mağlubiyetten sonra oyuncuların konsantrasyonunu sağlamanın oldukça zor olduğunu dile getiren Benitez, “Ligde de 16 maçlık namağlup ünvanımızı kaybedip Tourcoing karşısına çıktık. Kimliğimizi ve gücümüzü hatırladık. Final-Four’da elimizden geleni yapıp kupayı almak istiyoruz” dedi. Atatürk Spor Salonu’ndaki maçtan sonra Genel Koordinatör Yaşar Ergün gözyaşlarına hakim olamazken oyuncular Başkan Lucien Arkas’ı omuzlara aldı. Arkas, turu gece geç saatlere kadar eğlenerek kutladı.