Ege Aydınlık yarını yaratalım

Aydınlık yarını yaratalım

10.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Buca Belediyesi, çocuklara ücretsiz olarak bakım hizmeti veren Pırlanta Merkezleri’nin dokuzuncusunu Yeşilbağlar’da açtı. Başkan Levent Piriştina, “Kadınlarımızın zaman engelini ortadan kaldırdık” dedi.

Aydınlık yarını yaratalım

Buca Belediyesi, 3-6 yaş arası çocuklara günde 3 saat süreyle ücretsiz geçici bakım hizmeti veren, kadınların sosyal hayata daha etkin bir şekilde katılmasını sağlayan Pırlanta Merkezleri’nin 9’uncusunu Yeşilbağlar Mahallesi’nde açtı. Belediye Başkanı Levent Piriştina, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kapılarını açtıkları Merkezi kadınlara armağan etti. Açılış töreninde Pırlanta Merkezleri’nde eğitim alan miniklerin Atatürk’ü anlatan ve ‘Bu vatan bizimdir, kimse bölemez’ sözlerini içeren şiiri davetlileri coşturdu. Merkez, ağaçlarla donatılıp yeşillendirilen, yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik park ve bin 35 metrekare çocuk oyun alanıyla çevrelendi. Pırlantaların sadece bir çocuk bakım merkezi olarak algılanmaması gerektiğini, asıl hedeflerinin aydınlık ve özgür yarınlar yaratan kadınlar olduklarını vurguladı, “Kentte yaşayan kadınların siyasete, ticarete ve sosyal hayata katılabilmesi için önündeki maddiyat ve zaman engellerini kaldırmamız gerekiyordu. Kadınlarımızın artık aydınlık yarınları yaratmak için zamanları oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Cehalet korkmalı!

Cehaletin en büyük korkusunun kadın olduğunu vurgulayan Başkan Levent Piriştina, “Kadın öğrenirse, bilirse bunu çocuklarına anlatır. Attığımız her adımda cehaletin korktuğu o kadını yaratmaya çalışacağız. Kadını eğitip çağdaş ve özgür düşünmesini sağlarsak o kadın bildiğini çocuklara anlatacak özgür nesiller yetişecektir” diye konuştu.