Ege Aynı hataya düşmeyeceğiz

Aynı hataya düşmeyeceğiz

05.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Aynı hataya düşmeyeceğiz

Geçen sezon Ankaragücü’nü ecel terleri döktüğü maçta yenip son hafta kıl payıyla kümede kalmayı başaran Göztepe’de Teknik Direktör Tamer Tuna sessizliğini bozdu, “Artık ligde kaldığına sevinen bir takım olmayacağız. Her şeyin yeniden başladığı bir sezona giriyoruz” dedi

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz sezon kıl payı ligde kalan Göztepe’de Teknik Direktör Tamer Tuna, yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu. Takımı değerlendiren Tuna, “Ligde kalmayı başardık ama Göztepe artık ligde kaldığına sevinen bir takım olmamalı, bunun planlamasını yapıyoruz. Göztepe aynı hataya düşmeyecek” dedi.

‘Avrupa’yı hedefliyoruz’

Hedefinin Göztepe’yi Avrupa’ya taşımak olduğunu belirten Tamer Tuna, “Her şeyin yeniden başladığı sezona giriyoruz. Şu anda halen 11 kontratlı yabancı oyuncumuz var. İçlerinde göndermek istediklerimiz var” dedi. Tuna, Göztepelilerin yeni sezondan dolayı bir endişesi olmaması gerektiğini belirterek, “Geçen yıl son düdükte yaşadığımız bu heyecan iyi bitirdiğimiz için güzel oldu, o sevinci yaşadık ama Göztepe artık ligde kaldığına sevinen bir takım olmamalı. Benim hedefim Göztepe’yi Avrupa’ya götürecek bir hedef ama Avrupa demek gerçekleri görmezden gelmek demek değil” diye konuştu. Tuna, ilk planlamaya göre 7 oyuncu transfer etmeyi düşündüklerini, bunların içinde genç yetenekli isimlerin de olacağını belirtip, şu anda santrafor, stoper, sol bek ve orta saha mevkilerinde görüştükleri iyi oyuncular bulunduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

‘İyi adımlar atıyoruz’

Görüşmelerin iyi bir aşamada olduğunu belirten Tuna, “Bir kaç güne sonuç alacağımız ya da Bolu’daki kampa dahil olacak oyuncular olacak. Geçen yıl neler yaşadık bunun tespitini ve teşhislerini ortaya koyduk. Şimdi bunların bu sezona başlarken hem taraftarımızı memnun edecek hem de Türkiye gerçeklerini göz önüne alarak yapacağımız bir planlama var” şeklinde konuştu. Göztepe’nin kulüp bulmalarını istediği sözleşmesi süren yabancı futbolculardan Grillo ve Ngando takımla ilk antrenmana katılırken ülkesinin milli takımıyla Copa Amerika’ya katılan Kosta Rikalı Borges, yine milli takımlardan dönen Beto ile Gassama ilk etapta olmayacak. Göztepe 16 Temmuz’da Bolu’ya kampa gidecek.