Ege Ayvalık Cömert Cmrt’ye büyük ödül

Ayvalık Cömert Cmrt’ye büyük ödül

06.06.2017 - 02:51 | Son Güncellenme:

Cömert-Cmrt Zeytinyağı, dünyanın en önemli doğal sızma zeytinyağı kalite yarışması olarak kabul edilen Uluslararası Mario Solinas Kalite Yarışması’nda ‘Orta Meyvemsilik’te ödüle değer bulundu.

Ayvalık  Cömert Cmrt’ye  büyük ödül

Ayvalık markası Cömert-Cmrt San. Tic. Ltd. Şti., kaliteli üretimin ödülünü aldı. GURME İZMİR-OLIVTECH 7. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’nın ev sahipliği yaptığı, ‘dünyanın en önemli doğal sızma zeytinyağı kalite yarışması’ olarak kabul edilen Uluslararası Mario Solinas Kalite Yarışması’nda İspanya 17 ödülle başarı kazandı. Aynı yarışmanın ulusal kategorisinde de 12 Türk zeytinyağı markası ödüle layık görüldü.
Dünyanın en kaliteli zeytinyağlarının seçildiği Mario Solinas Kalite Yarışması’na Andorra, Brezilya, Fransa, Hırvatistan, İspanya, İtalya, Portekiz, Tunus ve Yunanistan’dan toplam 149 zeytinyağı katıldı. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Yönetim Kurulu Başkanı Ümmühan Tibet ise “Bu yarışma çok prestijli bir yarışma çünkü kuralları çok katı. Türkiye’nin her yerinden zeytinyağı üreticilerinin bulunduğu fuarımızda Uluslararası Zeytin Konseyi, dünya çapında yaptığı gibi, Türkiye’nin de en iyi zeytinyağlarını seçiyor. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Midilli’de başladı
Cömert ailesi Midilli’nin Güle köyünde dünyaya geldi. 1923 yılında mübadeleyle Ayvalık’a gelen Cömert ailesi, burada da zeytin ve zeytinyağı üretimine devam etti. Bir asırlık tecrübeleriyle IV. kuşak olarak dedelerinin Midilli Adası’nda başlattığı zeytinyağı üretimi, aynı özenle sürüyor. % 100 doğal, saf zeytinyağları, bir kısmı Ayvalık bölgesindeki aile zeytinliklerinden, bir kısmı da Ayvalık’ın köklü müstahsillerinin zeytinliklerinden elde edilen, özenle ve bekletilmeden doğal yöntemlerle sıkılan zeytinlerden üretiliyor.

‘Gurur verici’
CMRT Cömert Zeytinyağları Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cömert, ödülün kendilerine gurur verdiğini vurguladı. Dünyanın en önemli doğal sızma zeytinyağı kalite yarışması olarak kabul edilen Uluslararası ‘Mario Solinas Kalite Yarışması’nda ödül almanın çok önemli olduğunu dile getiren Cömert, duygularını şöyle anlattı:
“Başarılarının asla tesadüf olmadığını 11 yaşından itibaren 45 yıldır bu sektördeyim. Bu iş bilgi işi ustalık işi, işin içinde yoğrulmak, işini severek yapmak lazım. Marka olmak için sürdürülebilir olmak her yıl aynı lezzeti nefaseti standardı yakalamak lazım. Ayvalık, dünyanın en önemli zeytin bölgelerinden birisidir bütün yağlar zeytinler güzeldir. Önemli olan her yıl aynı nefaseti tadı yakalamanız gerekiyor. Biz soğuk ve normal sıkımlarımızda aynı kaliteyi nefaseti her yıl yakalıyoruz. Isıyı yükseltirseniz 45-50 derecede sıkım yaparsanız fazla zeytinyağı alırsınız ama içindeki mineralleri öldürür yağı yakarsınız. Zeytinyağı soğuk sever, 20 derecede sıkım yapmak lazım. Bizi bu ödüle değer bulan değerli jüri üyelerine teşekkür ediyorum. Dünyanın en prestijli ödülünü ülkemize Ayvalık’ımıza getirmekten dolayı mutluyuz gururluyuz.”

Haberin Devamı

‘Yaşlı Cömert’i budadı ‘CMRT’ yaptı

Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mustafa Cömert, zeytinyağının insan yaşamında vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu vurguluyor. Benzersiz bir ‘tarih, mimari, doğa ve lezzet diyarı’ olan Ayvalık’ın, zeytinyağlarıyla dünyanın en önemli bölgelerinden biri ve markası olduğuna vurgu yapıyor. Ayvalık’ın yağının ulusal sınırları aştığını ve uluslararası alanda dünyanın en prestijli ödüllerine layık görüldüğünü kaydeden Cömert, “UNESCO Dünya Mirası yolunda büyük bir adım daha başarıyla geçildi. Ulusal kültür varlığımız Ayvalık’ımızın dünya miras alanı olarak kabulü yolunda ilk adımı atıldı. Ayvalık Endüstri Peyzajı olarak UNESCO Dünya Geçici Mirası’nda yer aldığı Paris’te açıklandı. Gururluyuz” dedi.

Haberin Devamı

45 yıllık birikim
İbrahim Mustafa Cömert, atadan, dededen zeytinci bir aileden 4. kuşağın temsilcisi olarak bir başarı hikâyesi yazmış. 11 yaşından itibaren bu sektörün içinde yer alan Cömert, 45 yıllık birikime ve tecrübeye sahip. Ailesinin köklü geçmişine sahip çıkarak Cömert ailesinin kader çizgisini değiştirmiş.

Prestijli ödül

İbrahim Mustafa Cömert, kendi ifadesiyle Cömert’i budayarak sesli harfleri atmış ve ‘CMRT’ yaparak markanın namusunu temizlemiş. CMRT, bugün dünyanın en prestijli ödüllerini Türkiye’ye getiriyor. Dünyanın en önemli doğal sızma zeytinyağı kalite yarışması olarak kabul edilen Uluslararası Mario Solinas Kalite Yarışması’nda Orta Meyvemsilikte, Cömert-Cmrt Zeytinyaği San. Tic. Ltd. Şti. ödüle değer bulundu.