Ege Aziz Kocaoğlu: Artık bıçak kemiğe dayandı

Aziz Kocaoğlu: Artık bıçak kemiğe dayandı

02.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

CHP’nin “İktidar Koşusu” adını verdiğini yemekte konuşan Kocaoğlu, “İnsanların tahamüllü kalmadı. Bir sindirme ve korkutma politikası devam ediyor. Bunu da Türkiye’de oynanan oyunları en iyi bilen bir kişi olarak, 6.5 yıllık belediye başkanı olarak söylüyorum” diye konuştu

Aziz Kocaoğlu: Artık bıçak kemiğe dayandı

CHP İzmir İl Başkanlığı Balçova Termal Tesisleri’nde “İktidar koşuşu” adı altında yemek düzenledi.Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun konuşması damga vurdu.
Seçim startının verildiği yemekte duygulu bir konuşma yapan Kocaoğlu şunları söyledi:
“Bugün İzmir üzerinde oynanmaya çalışılan oyunla, İzmir’deki yönetimi özellikle Büyükşehir Belediyesi’ni yıpratmak için yaratılan birçok problemin nedeni, CHP’nin gücünün İzmir’den Anadolu’ya ilerlemesidir. Bize yapılan herhangi bir manipülasyon, operasyonlar adına ne koyarsanız koyun hepsi püskürtülmüştür. Dün püskürtülmüştü, bugün püskürtülmüştür, yarın da püskürtülecektir. Çünkü biz CHP’liyiz. CHP’yi yerel yönetim anlayışı ve CHP’nin ahlak kurallarıyla kentlerimizi belediyelerimizi, illerimizi, ilçelerimizi, beldelerimizi yönetiyoruz. Biz İzmir’den 2004 seçimlerinde yaktığımız ateşi, Anadolu’nun en uzak köşelerine kadar devam ettirmek üzere yola çıktık. Bu yolculukta mutlaka ve mutlaka başaracağız. Bizim hiçbir partide kurum ve kuruluşta olmayan, örgütümüz var. İnanmış arkadaşlarımız var. Biz ulu bir çınarız. Birçok sorunlar atlattık. Yeter ki birbirimize inanalım, güvenelim. Birbirimize sımsıkı sarılalım ve kol kola girelim. Başarmak zorundayız.”

“Küskünler barışacak”
Kocaoğlu, küskünleri kazanmak gerektiğini vurguladı ve “Birbirimize düşmek, birbirimizi çekiştirmek yok. Artık bu devir bitmiştir. Çalışacağız. Eski CHP’lilere, şu anda siyasetten uzak duran arkadaşlarımıza, aile fertlerine hep birlikte gideceğiz. Bizim köklerimiz var. Bu köklerimizi harekete geçirip Haziran başında yapılacak seçimlerde mutlaka ve mutlaka iktidar olmak zorundayız. İnsanların tahamüllü kalmadı. Bir sindirme ve korkutma politikası devam ediyor. Bunu da Türkiye’de oynanan oyunları en iyi bilen bir numaralı kişi olarak, 6.5 yıllık başkan olarak söylüyorum. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Bunun için ne yapıp edeceği ve iktidar olacağız. Başka çaremiz yok” dedi. Kocaoğlu, gözleri dolarak yaptığı konuşmasında başarının formülünün dayanışarak çalışmaktan geçtiğini belirterek, “Biz CHP’liler olarak birbirimize sarıldıkça bizim karşımızda kimse duramaz. Bizi görevlendiren yönetim anlayışımız, yerelde kalkınmadır. Belediye başkanlarımızla, örgütümüzle, hemşehrilerimizle birlikte hep beraber kalkınacağız. Bunu yapacak gücümüz var” dedi.

“Hedef beşin üçünü almak”
CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, genel seçimde her beş İzmirli’den üçünün oyunu alarak iktidar olmayı hedeflediklerini söyledi. Nalbantoğlu, “AKP’nin iktidardan gitmemek için göze almayacakları hiç bir şey yok. Yarattıkları sadaka toplumundan siyasal nemalar elde edip cemaat ve tarikat işlerinin siyasallaşması konusunda çok önemli adımlar atmışlardır. Şantaj, tehdit günlük hayatımızın bir parçası haline gelmiştir” dedi.
Yemeğe, CHP Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Ahmet Ersin, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Parti Meclisi Üyeleri 28 belediye başkanından 18’i ile meclis üyeleriyle iki bine yakın partili katıldı.


CHP’Lİ SEKİZ VEKİL, ‘İKTİDARA YÜRÜYÜŞ YEMEĞİ’NE NEDEN GELMEDİ?
Selçuk Ayhan:
O yemek partiye katkı olsun diye yapıldı. Gereken katkıyı banka havalesiyle yaptım. Katılamadım.
Oğuz Oyan: Amerika’da olduğundan dolayı katılamadı.
Bülent Baratalı: 23 Ekim’den bu yana Amerika’da, dün (1 Kasım) döndü.
Güldal Mumcu: İzmir dışında olduğu için katılamadı, başka yerde başka bir programı vardı, il başkanlığının bilgisi var.
Kemal Anadol: Ankara’daki yoğun programı nedeniyle katılamadı.
Canan Arıtman: Oğlumun düğünü var. Düğün hazırlıklarından dolayı da çok yoğunum. Bu nedenle yemeğe katılamadım.
Abdurrezzak Erten: Çin’de olduğu için katılamadı. Dün (1 Kasım) döndü.
Harun Öztürk: 2011 Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki yoğun çalışmalarından dolayı katılamadı.



Soruşturmaya gerek görülmedi
İşkadını Nivent Kurtuluş, Kemalpaşa Ören’deki tarım arazisine huzurevi ve rehabilitasyon merkezi yapmak istedi. Buna olanak sağlayan imar planı değişikliği Büyükşehir Belediyesi’nden döndü. İddiaya göre Kurtuluş, bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi hakkında, İçişleri Bakanlığına peş peşe farklı konularda şikayetlerde bulundu. Bu şikayetlerden biri, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı tanıtım filmiyle ilgili usulsüzlük iddiası oldu. Mülkiye Müfettişi Vahdettin Özcan konuyla ilgili inceleme yaptı. Başkan Kocaoğlu, Genel Sekreter Ersu Hızır ve 4 bürokratla ilgili soruşturma izni vermedi.